انجمن شطرنج ایران
زندگینامه بابی فیشر - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن شطرنج ایران (http://irchess.com)
+-- انجمن: بازیکنان (/forumdisplay.php?fid=51)
+--- انجمن: قهرمانان و کلاسیک (/forumdisplay.php?fid=52)
+--- موضوع: زندگینامه بابی فیشر (/showthread.php?tid=33)



زندگینامه بابی فیشر - Admin - ۷-آذر-۹۱ ۱۲:۰۳ عصر

رابرت جیمز بابی فیشر (۹ مارس ۱۹۴۳ در شیکاگو - ۱۷ ژانویه ۲۰۰۸ در ریکیاویک) شطرنج‌باز و قهرمان سابق جهان بود. استادان شطرنج معاصر فیشر در اینکه او بهترین شطرنج‌باز تاریخ بوده است
اجماع
دارند.

بابی فیشر در سال ۱۹۵۸ در پانزده سالگی درجه استادبزرگ شطرنج را کسب کرد که رکوردی در آن زمان محسوب می‌شد. وی در مسابقات اینترزونال و تورنمنت کاندیداتوری قهرمانی شطرنج جهان در سال‌های ۱-۱۹۷۰ بیست مسابقه پیاپی را با پیروزی پشت سر گذاشت که هیچگاه در تاریخ شطرنج تکرار نشده است. وی در سال ۱۹۷۲ در مسابقه قهرمانی جهان بر بوریس اسپاسکی غلبه کرد و نخستین و تنها آمریکایی شد که به این عنوان می‌رسد. فیشر از آن زمان تا سال ۱۹۹۲ در هیچ مسابقه‌ای شرکت نکرد. وی عنوان خود را در سال ۱۹۷۵ در پی اختلاف با
فدراسیون بین‌المللی شطرنج
در مورد شرایط برگزاری مسابقه قهرمانی جهان از دست داد و پیشنهادهای مالی هنگفتی را برای انجام این مسابقه رد کرد. فیشر در سال ۱۹۹۲ مسابقه‌ای نمایشی با بوریس اسپاسکی در یوگسلاوی برگزار کرد. کشوری که آن زمان تحت تحریم اقتصادی آمریکا قرار داشت. وی پس از آن در خارج از کشورش فراری بود و در سال ۲۰۰۴ به دلیل سفر با گذرنامه تقلبی در ژاپن دستگیر شد و در سال ۲۰۰۵ اجازه ترک ژاپن به مقصد ایسلند را پیدا کرد. کشوری که مسابقه قهرمانی جهان او با بوریس اسپاسکی در آن‌جا برگزار شده بود و در آن زمان تابعیت خود را به او داد تا از تحویل او به آمریکا جلوگیری کند.



زندگی
رابرت در شیکاگو
آمریکا
متولد شد. پدرش هانس گرهارد فیشر
، زیست‌فیزیک‌دان آلمانی، و مادرش رجاینا وندر فیشر، شهروند آمریکایی از تبار یهودی بود.
او در سن ۱۴ سالگی قهرمان شطرنج آمریکا شد و پس از آن ۸ بار دیگر به این مقام دست یافت.

او در سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۵ میلادی قهرمان شطرنج جهان بود. در سال ۱۹۷۲ بوریس اسپاسکی را با ۷ برد، ۳ باخت و ۱۱ تساوی در جنجالی‌ترین رویارویی تاریخ شطرنج که به نام رویارویی قرن شناخته شد شکست داد. علت اهمیت این رقابت جنگ سرد و رقابت‌های سیاسی بین
ایالات متحده
و
اتحاد جماهیر شوروی
بود. سه سال بعد او بخاطر اعتراض به فیده حاضر به دفاع از عنوان قهرمانی خود در مقابل آناتولی کارپف نشد و عنوان قهرمانی را به کارپف واگذار کرد.

شطرنج

فیشر با مهره سفید تقریبا همیشه با حرکت e4 بازی را آغاز می‌کرد و با مهره سیاه در جواب e4 به دفاع سیسیلی و در جواب d4 به
دفاع هندی‌شاه
روی می‌آورد. پیروزی های او اغلب با حملات ناگهانی یا ضدحمله به دست می آمد و نه با جمع کردن تدریجی برتری‌های کوچک، هرچند از نظر پوزیسیونی او هم بازی او مطلوب می‌نمود.

شطرنج تصادفی فیشر

بابی فیشر در ۹ ژوئن ۱۹۹۶ در بوئنوس آیرس یک کنفرانس خبری برگزار کرده و در آن نوعی جدیدی از شطرنج را معرفی کرد که اکنون با نام شطرنج۹۶۰ شناخته می‌شود. تفاوت اصلی این شطرنج با شطرنج کلاسیک در این است که مطالعه گشایش‌ها و به حافظه سپردن حرکات و پوزیسیون‌ها که یکی از مهمترین بخش‌های شطرنج روز دنیا است در آن عملاً ناممکن است و از حرکت اول تا حرکت آخر بازیکنان باید به استراتژی خود متکی باشند و نه الگوهای فکری شناخته شده در بازی شطرنج. بابی فیشر در کنفرانس خبری خود هنگام معرفی این شطرنج جدید، اعلام کرد که در این بازی خلاقیت و مهارت از حافظه و آنالیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. وی مدعی شد در حال حاضر بسیاری از مسابقات حتی رقابت قهرمانی جهان میان کاسپاروف و کارپف از پیش تعیین می‌شوند در حالی که در این نوع از شطرنج تعیین بازی از قبل غیرممکن است. وی همچنین گفت بازی شطرنج امروزه به یک کار دشوار تبدیل شده‌است در حالی‌که او شطرنج را انتخاب کرده تا کار نکند![sup][۵][/sup] وی در سال ۲۰۰۶ در یک مصاحبه تلفنی گفت که با پیشرفت دانش گشایش‌ها و حفظ کردن کتاب‌های گشایشی در صورتی که بهترین بازیکنان تاریخ شطرنج دوباره زنده شوند توانایی رقابت با شطرنج‌بازان امروز را ندارند: «اکنون یک جوان چهارده‌ساله یا کوچکتر فقط با حفظ کردن کتاب‌های گشایش می‌تواند یک برتری گشایشی مقابل کاپابلانکا داشته باشد.» وی ادامه داده بود که «امروزه شطرنج کاملا مرده است و فقط حافظه و تبانی است. یک باتزی ترسناک بدون هیچ خلاقیتی.»

جنجال‌ها


[تصویر:  220px-Bundesarchiv_Bild_183-76052-0335%2...USA%29.jpg]








بابی فیشر پس از انجام مسابقه‌ای در سال ۱۹۹۲ میلادی در یوگسلاوی سابق، بدلیل تخطی از مقررات تحریم یوگسلاوی سابق توسط آمریکا، بر اساس قوانین ایالات متحده آمریکا تحت تعقیب قرار گرفت. در سال ۲۰۰۵ میلادی، کشور ایسلند به وی «شهروندی» آن کشور را اعطا کرد تا مانع از استرداد وی به
آمریکا
شود.


وی به دلیل سخنان
یهودستیزانه
و انکار هولوکاست و همچنین حمایت از حملات ۱۱ سپتامبر گروه القاعده در
آمریکا
، مورد انتقاد شدید قرار داشت.



مرگ
بابی فیشر در سن ۶۴ سالگی(به تعداد خانه‌های شطرنج) و بر اثر بیماری کلیوی در ایسلند مُرد.


RE: زندگینامه بابی فیشر - A1_STAR1 - ۲۹-مهر-۹۴ ۰۱:۴۰ صبح

(۷-آذر-۹۱ ۱۲:۰۳ عصر)Admin نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
رابرت جیمز بابی فیشر وی در سال ۲۰۰۶ در یک مصاحبه تلفنی گفت که با پیشرفت دانش گشایش‌ها و حفظ کردن کتاب‌های گشایشی در صورتی که بهترین بازیکنان تاریخ شطرنج دوباره زنده شوند توانایی رقابت با شطرنج‌بازان امروز را ندارند: «اکنون یک جوان چهارده‌ساله یا کوچکتر فقط با حفظ کردن کتاب‌های گشایش می‌تواند یک برتری گشایشی مقابل کاپابلانکا داشته باشد.» وی ادامه داده بود که «امروزه شطرنج کاملا مرده است [b]فقط حافظه و تبانی است. یک باتزی ترسناک بدون هیچ خلاقیتی.»

[/i]
به نظز دوستان واقعا شطرنج حفظی شده؟ یعنی میشه اینقدر حرکتو انسان حفظ کنه؟


RE: زندگینامه بابی فیشر - Admin - ۲۹-مهر-۹۴ ۰۳:۳۸ عصر

(۲۹-مهر-۹۴ ۰۱:۴۰ صبح)A1_STAR1 نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
(۷-آذر-۹۱ ۱۲:۰۳ عصر)Admin نوشته شده توسط: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
رابرت جیمز بابی فیشر وی در سال ۲۰۰۶ در یک مصاحبه تلفنی گفت که با پیشرفت دانش گشایش‌ها و حفظ کردن کتاب‌های گشایشی در صورتی که بهترین بازیکنان تاریخ شطرنج دوباره زنده شوند توانایی رقابت با شطرنج‌بازان امروز را ندارند: «اکنون یک جوان چهارده‌ساله یا کوچکتر فقط با حفظ کردن کتاب‌های گشایش می‌تواند یک برتری گشایشی مقابل کاپابلانکا داشته باشد.» وی ادامه داده بود که «امروزه شطرنج کاملا مرده است فقط حافظه و تبانی است. یک باتزی ترسناک بدون هیچ خلاقیتی.»

[/i]

به نظز دوستان واقعا شطرنج حفظی شده؟ یعنی میشه اینقدر حرکتو انسان حفظ کنه؟

بخشی از شطرنج که معمولا گشایش هست تا حدود حفظی هست و در قدیم امکانات کمتر بوده این حفظ کردن بیشتر اهمیت داشته هرچند اساتید اون موقع به نظرم یه سروگردن از اساتید امروزی بالاتر بودن.
هرچه سطح بالاتر بره اهمیت حفظیات کمتر و خلاقیت و حتی روانشناسی و توانایی های بدنی و شرایط محیط مسابقات بیشتر تاثیر میزاره.