![]() |
|
۳۷ درس از شطرنج که زندگی مرا شکل داد - نسخهی قابل چاپ +- انجمن شطرنج ایران (https://irchess.com) +-- انجمن: اخبار و مقالات (https://irchess.com/forumdisplay.php?fid=62) +--- انجمن: مقالات (https://irchess.com/forumdisplay.php?fid=64) +--- موضوع: ۳۷ درس از شطرنج که زندگی مرا شکل داد (/showthread.php?tid=1962) |
۳۷ درس از شطرنج که زندگی مرا شکل داد - Admin - ۲۹-مرداد-۰۵ ۳۷ درس از شطرنج که زندگی مرا شکل داد نگاهی شخصی به ۳۷ درسی که شطرنج دربارهی زندگی، رشد و انتخاب حرکات بهتر به من آموخت. با اینکه بیش از ۱۰ سال پیش بازی حرفهای شطرنج را کنار گذاشتم، درسهایی که از این بازی آموختم همچنان به زندگیام شکل میدهند. سال گذشته، زمانی که ۳۶ ساله شدم، ۳۶ درسی را که شطرنج درباره زندگی به من آموخته بود یادداشت کردم. فکر میکردم لیست کامل شده است. امروز، در آستانه ۳۷ سالگی، متوجه شدم که یک درس دیگر نیز در طول سال گذشته بهآرامی در حال شکلگیری بوده است. بنابراین این یک جایگزین نیست، بلکه یک درس اضافه است. درس ۳۷ام. یک سال بعد. فکر میکنم این مهمترین درس باشد. امیدوارم این تأملات الهامبخش شما باشند، شما را به چالش بکشند و شاید کمک کنند تا چند حرکت برنده در زندگی خود، هم در شطرنج و هم در زندگی، انجام دهید. ۱. قبل از آغاز، دلیل و هدف کارتان را مشخص کنید. وقتی هدفتان شفاف نباشد، داستان زندگیتان غالباً همان چیزی میشود که دیگران برایتان مینویسند. ۲. اصول پایه را بهصورت عمیق بیاموزید. هرچه پایه شما عمیقتر باشد، میتوانید بیشتر رشد کنید. ۳. حال خوب - حرکت درست! حالت روحی مناسب، حرکات درستی را ایجاد میکند. ۴. پیش از عمل فکر کنید. حرکات هیجانی، چه روی صفحه شطرنج و چه در زندگی، بهندرت پایان خوشی دارند. ۵. کیفیت بر کمیت پیروز میشود. چند انتخاب عالی بر بسیاری از انتخابهای معمولی برتری دارند. ۶. زمان ارزشمندترین منبع شماست. عاقلانه از آن استفاده کنید؛ اجازه ندهید حواسپرتیها آن را از شما بربایند. ۷. خود را با مربیان خوب احاطه کنید. مربیان خوب فقط در زمان شما صرفهجویی نمیکنند. آنها به شما میآموزند که چگونه زمانی را که دارید معنادارتر کنید. ۸. بهدنبال فرصتهای پنهان باشید. حرکات عالی از تشخیص امکاناتی حاصل میشوند که دیگران نادیده میگیرند. ۹. حرکات حریف خود را پیشبینی کنید. درک دیدگاههای دیگران منجر به تصمیمگیریهای بهتر میشود. ۱۰. از شاه خود محافظت کنید. ابتدا مراقب خود باشید، وگرنه نمیتوانید به دیگران کمک کنید. ۱۱. نقاط ضعف خود را بشناسید. پذیرش آنها اولین قدم بهسوی پیشرفت است. ۱۲. با تکیه بر نقاط قوت خود بازی کنید. بهجای اینکه سعی کنید همهچیز باشید، روی چیزی که در آن مهارت دارید تمرکز کنید. ۱۳. از قربانی دادن نترسید. گاهی اوقات، برای رسیدن به یک چیز عالی، باید از یک چیز خوب بگذرید. ۱۴. یک دفاع مستحکم به اندازه یک حمله قدرتمند مهم است. محافظت از آنچه ساختهاید به اندازه دنبال کردن اهداف جدید اهمیت دارد. ۱۵. بدانید چه زمانی حمله کنید. زمانبندی همهچیز است؛ وقتی زمانش فرا رسید، ضربه بزنید. ۱۶. جزئیات کوچک مهم هستند. نادیده گرفتن آنها میتواند در آینده به مشکلات بزرگتری منجر شود. ۱۷. به وضعیتهای بد نچسبید. یاد بگیرید آنچه را که کار نمیکند رها کنید و از نو شروع کنید. ۱۸. شکستهای خود را بررسی کنید. هر شکستی یک درس پنهان است. ۱۹. بردهای خود را جشن بگیرید، اما مغرور نشوید. موفقیت امروز، موفقیت فردا را تضمین نمیکند.
۲۰. بازی خودتان را انجام دهید. تلاش برای کپی کردن از دیگران تنها نقاط قوت شما را کمرنگ میکند. ۲۱. احساسات خود را کنترل کنید. خشم و ناامیدی منجر به اشتباهات فاحش در داخل و خارج از صفحه شطرنج میشود. ۲۲. از ریسکهای حسابشده نترسید. بزرگترین پاداشها اغلب با کمی عدمقطعیت همراه هستند. ۲۳. طرحریزی کنید، اما بیش از حد فکر نکنید. طرحریزی بیش از حد میتواند عمل را فلج کند؛ به خود اعتماد کنید. ۲۴. در صورت لزوم سازگار شوید. زندگی و بازی شطرنج غیرقابل پیشبینی هستند؛ انعطافپذیری شما را در بازی نگه میدارد. ۲۵. زمان را برای حرکات بیمعنی تلف نکنید. هر تصمیمی هزینه دارد، پس مطمئن شوید که به وضعیت شما بهبود میبخشد. ۲۶. ارزش منابع خود را بدانید. آنچه واقعاً مهم است را در اولویت قرار دهید و آن را با چیز کمارزشتری معاوضه نکنید. ۲۷. مراقب تلهها باشید. آنچه آسان به نظر میرسد اغلب آنقدر خوب است که نمیتواند واقعی باشد. ۲۸. اعتمادبهنفس کلیدی است، اما اعتمادبهنفس بیش از حد خطرناک است. به خود ایمان داشته باشید، اما واقعبین بمانید. ۲۹. شما نمیتوانید همهچیز را ببینید. بپذیرید که کمال غیرممکن است و با این حال به حرکت ادامه دهید. ۳۰. به شهود خود اعتماد کنید. گاهی اوقات، غریزه شما چیزی را میداند که مغزتان نمیداند. ۳۱. بدانید چه زمانی یک قدم به عقب بردارید. گاهی اوقات، عقبنشینی هوشمندانهترین راه برای حرکت رو به جلو است. ۳۲. تعادل همهچیز است. تعهد بیش از حد در یک زمینه، شما را در زمینههای دیگر آسیبپذیر میکند. ۳۳. از بازی لذت ببرید. در صورت اینکه دیگر سرگرمکننده نیست، زمان آن است که در رویکرد خود تجدیدنظر کنید. ۳۴. بازی تمام نمیشود تا زمانی که واقعاً تمام شود. حتی در سختترین وضعیتها، همیشه امید وجود دارد. ۳۵. شجاع باشید و آزمایش کنید. فقط به این دلیل که غیرمتعارف است به این معنا نیست که درخشان نیست. ۳۶. مسیر به اندازه مقصد مهم است. از مسیر لذت ببرید، نه فقط از نتایج. و این درسی است که در تولد ۳۷ سالگیام به آنها اضافه میکنم: ۳۷. عشق، کلید معمااست. نه به این دلیل که همهچیز را حل میکند، بلکه به این دلیل که نحوه مواجهه شما با همهچیز را تغییر میدهد. با بهترین آرزوها و عشق، برای رشد و مسیر سرگرمکننده شما، پ.ن. کدام درس بیشتر با شما ارتباط برقرار میکند؟ و آیا درس دیگری هست که در زندگی از شطرنج گرفته باشید؟ کنجکاوم بدانم. لطفاً اینجا نظر بدهید. تبریکهای تولد نیز پذیرفته میشود تاریخ انتشار مقاله ۲۷ ژانویه ۲۰۲۶ ✍️ مترجم : محمد فتاحی منبع: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. |