عبور از پلاتو (توقف رشد) و رسیدن به ۳۰۰۰ در Chess.com
دیدن توقف رشد ریتینگ شما میتواند ناامیدکننده باشد. استاد بزرگ گابوزیان با داستان خود، استراتژیهایی را که برای عبور از این توقف رشد و در نهایت رسیدن به ریتینگ آنلاین ۳۰۰۰ استفاده کرده است، به اشتراک میگذارد.
۶ ماه پیش، در حالی که ریتینگ بلیتس من در Chess.com برابر با ۲۸۰۰ بود، از خواب بیدار شدم و تصمیم گرفتم هدف رسیدن به ۳۰۰۰ تا پایان سال ۲۰۲۰ را برای خودم تعیین کنم!
اما داستان من خیلی زودتر شروع میشود...
حدود ۱ سال پیش، ریتینگ فیده من ۲۶۲۰ بود و در ۳ تورنمنت در ایالات متحده قهرمان شده بودم! اما بعد از آن یک دوره بد داشتم. نه تنها نتوانستم به هدف ریتینگ ۲۶۵۰ برسم، بلکه در واقع شروع به از دست دادن ریتینگ کردم و تا ۲۵۵۷ سقوط کردم.
ریتینگ شطرنج آنلاین من (که معتقدم راهی عالی برای تشخیص این است که آیا در حال تبدیل شدن به یک شطرنجباز بهتر هستید یا خیر) در محدوده ۲۷۵۰-۲۸۵۰ در Chess.com بود و من قادر نبودم حتی به طور موقت به ۲۹۰۰ برسم.
من به یک توقف رشد رسیدم و نمیتوانستم رو به جلو حرکت کنم - احساسی که بسیاری از شما ممکن است در دوران شطرنج خود تجربه کرده باشید.
خوشبختانه برای من، این اولین باری نبود که این اتفاق میافتاد.
چرا خوشبختانه؟ زیرا من میدانستم چگونه بر آن غلبه کنم، من "قرصهای طلایی" خود را داشتم.
قرصهای طلایی من برای غلبه بر توقف رشد
توقف رشد (پلاتو) - وضعیتی با تغییرات کم یا بدون تغییر بعد از یک دوره فعالیت یا پیشرفت.
با این که تکنیکهای مختلفی برای غلبه بر توقف رشد وجود دارد، روش من سرراست است - فقط ۲ مرحله وجود دارد.
۱. تغییر
در صورت کار سخت اما عدم رشد، یا به عبارت دیگر عدم افزایش ریتینگ، چیزی باید تغییر کند!
بسیار ساده به نظر میرسد، درست است؟ با این حال، من بارها و بارها شطرنجبازانی را میبینم که بعد از رسیدن به یک توقف رشد، همچنان به همان روشی که سالها انجام دادهاند ادامه میدهند و سپس سالها بعد از آن خود را در همان وضعیت مییابند.
![[تصویر: attachment.php?aid=1242]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1242)
۲. پیدا کردن مانع اصلی (گلوگاه)
شاید کمی به غرور شما لطمه بزند که باور کنید کار اشتباهی انجام دادهاید، اما در صورت تعهد به بهبود نتایج خود، باید بفهمید چه چیزی شما را عقب نگه میدارد.
این کار ممکن است برای برخی از بازیکنان دشوار باشد، به خصوص آنهایی که تجربه زیادی ندارند یا مربی ندارند. کلید کار، واقعبینی است. در صورت عدم واقعبینی، ممکن است به این نتیجه برسید که تاکتیکهای شما ضعیف هستند، اما در واقعیت، شما در استراتژی مشکل دارید.
من متوجه چه چیزی شدم؟
با خودم گفتم: "بسیار خب، چیزی باید تغییر کند... اما چه چیزی؟"
بنابراین به سراغ مرحله ۲ رفتم تا آن را پیدا کنم.
من میدانستم که در شطرنج خوب هستم. من در محاسبه سریع بودم، در بازی دینامیک و پوزیسیونی خوب عمل میکردم، تصمیمات عملی خوبی میگرفتم و احساس میکردم بسیاری از مهارتهای من قوی هستند.
اما جایی که در آن ضعیفترین بودم، شروع بازیهایم بود.
تمام زندگیام، من بازی میکردم:
1.Nf3, 2.g3, 3.Bg2.
من سعی میکردم به وضعیتهای قابل بازی برسم، از تئوری شروع بازی خارج شوم، و بعد از آن به سادگی حریفانم را از پیش رو بردارم.
در صورت گفتن این حرف که هنگام بازی با مهره سفید خوشحال میشدم که هیچ مشکلی از شروع بازی برایم پیش نیاید، این یک شوخی نبود، بلکه حداقل یک نیمهشوخی بود.
من یک استاد بزرگ شدم و سپس تنها با `1.Nf3` به ریتینگ ۲۶۰۰ رسیدم!
و چیزی که متوجه شدم این بود که به دلیل مهارتهای حاد شطرنج خود میتوانستم به سادگی حریفانم را در مراحل اولیه از پیش رو بردارم. اما حالا که ریتینگ من بالاتر رفته بود، با اساتید بزرگ بسیار قدرتمندی بازی میکردم که مهارتهای آنها نیز بسیار حاد(تند و تیز) بود و دیگر غیرممکن بود که مانند گذشته آنها را شکست دهم.
من در محاسبه سریع بودم - اما آنها هم همینطور.
من در شطرنج دینامیک و پوزیسیونی خوب بودم - اما آنها هم همینطور.
پس به چه دلیلی، در صورت عدم کسب برتری از شروع بازی، من باید بتوانم آنها را شکست دهم؟
![[تصویر: attachment.php?aid=1234]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1234)
آها! و آنجا بود که به ذهنم خطور کرد. من باید شروع بازیهای خوبی یاد بگیرم! رویکرد من به بازی کردن `1.Nf3` و "تلاش برای گیر نیفتادن در یک وضعیت بد از شروع بازی" نیاز به تغییر داشت!
برای این که وارد یک فرآیند طولانی نشوم و در پایان متوجه نشوم که احساسم اشتباه بوده است، تصمیم گرفتم از دوستان استاد بزرگ خود بخواهم که صادقانه نظرشان را در مورد شطرنج من بگویند - کجا خوب هستم، کجا ضعیفم و چه کاری باید انجام دهم. از این گذشته، نمای بیرونی اغلب بسیار واضحتر است.
بعد از این که دوستانم تمام سوءظنهای من را تأیید کردند و دقیقاً همان چیزی را به من گفتند که به آن فکر میکردم، دانستم که دلیل توقف رشد ریتینگ خود را پیدا کردهام.
حالا به مرحله ۱ بازگشتم -
تغییر.
من متوجه شدم که باید رویکرد قدیمی خود را تغییر دهم و شروع بازیهایم را عوض کنم.
سختترین بخش
چرا تمام عمرم `1.Nf3` را بازی میکردم؟
شرط میبندم که حدس زدهاید، من فقط بیش از حد تنبل بودم که تئوری شروع بازی را یاد بگیرم.
وقتی تحلیلهایی را که دوستانم داشتند دیدم، این که چقدر روی شروع بازیهای خود کار میکردند و چقدر باید به خاطر میسپردند، با خودم میگفتم: "اوه... من با همان `1.Nf3` خودم راحتم"
و حالا، با درک این موضوع که با `1.Nf3` دیگر نمیتوانستم پیشرفت کنم، مجبور شدم بر تنبلی خود غلبه کنم و کار سختی را که سایر اساتید بزرگ انجام میدهند، شروع کنم.
چیزی که به من الهام داد این احساس بود که
"در صورت مبارزه با اساتید بزرگ قدرتمند بدون شروع بازیهای جدی، با شروع بازیهای خوب چه چیزی میتوانم به دست بیاورم!".
این یک انگیزه بزرگ بود.
و حالا که متوجه شده بودم چه چیزی باید تغییر کند و انگیزه انجام آن را داشتم، باید برنامهریزی میکردم.
اولین برخورد من با شروع بازیهای ChessMood
من از همان ابتدا بخشی از ChessMood بودهام.
من دیدهام که اساتید بزرگ ما قبل از راهاندازی وبسایت چقدر کار میکردند و چقدر برای ارائه مطالب خوب به کار خود ادامه میدهند.
من آنها را دیدهام که شبانهروز با انجینهای ابری تحلیل میکنند، نوآوری پیدا میکنند و تئوری را تغییر میدهند...
چرا میگویم "آنها" و نه "ما"؟
شرط میبندم میتوانید حدس بزنید چرا!
به این دلیل که من تمام عمرم `1.Nf3` بازی میکردم، این "بچههای بد" مرا در فرآیند کاوش `1.e4` مشارکت نمیدادند.
![[تصویر: attachment.php?aid=1235]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1235)
در عوض، من مسئول کار بر روی مطالب دورههای وسط بازی و آخر بازی بودم.
اما به هر حال، من میتوانستم تمام تحلیلها و هیجان آنها را هنگام ایجاد یک رپرتوار شروع بازی کاربردی با `1.e4` ببینم.
علاوه بر این، من نتایج خوب آنها را با شروع بازیهای ChessMood میدیدم.
من پستهای آوتیک در گروه فیسبوک ما را میدیدم، بازیهایی که او برترین اساتید بزرگ را در کمتر از ۲۰ حرکت شکست میداد.
یک روز دیدم که او بازیای را پست کرد که در آن کریل آلکسینکو را بدون این که خودش حرکتی انجام دهد شکست داده بود! تمام حرکات در دورهها بودند. همه چیز در تحلیلی بود که من در کامپیوتر خود داشتم!
و با خودم فکر کردم: "آه... در صورت داشتن چنین شروع بازیهایی، ریتینگ من در Chess.com به ۳۰۰۰ میرسید..."
چی؟ من الان به خودم چه گفتم؟
در صورت داشتن چنین شروع بازیهایی، من ۳۰۰۰ میشدم.
با درک این که به تازگی راهحل را گفتهام، بلافاصله با آوتیک تماس گرفتم تا نظر او را بپرسم.
"داداش، نظرت چیه؟ آیا باید شروع بازیهای ChessMood رو یاد بگیرم؟ آیا اونا واقعاً اینقدر خوبن؟"
پاسخ او این بود:
"شما باید آن را امتحان کنید! من میتوانم مثالهای بسیار زیادی به شما نشان دهم، اما تا زمانی که خودتان آنها را بازی نکنید و با چشمان خود نبینید که افراد چقدر به رپرتوار شروع بازی زهرآگین ما بد واکنش میدهند، هرگز حرف مرا باور نخواهید کرد."
سوال بعدی من این بود: "آوتیک، آیا به من کمک میکنی تا شروع بازیها را یاد بگیرم؟".
و پاسخ این بود: "البته، برادر!".
تصمیم من
بیشتر از هر چیز دیگری، من معتقدم که این تصمیمات ما هستند که سرنوشت ما را تعیین میکنند، نه شرایط زندگی ما.
من میدانستم که باید برای یادگیری شروع بازیهای جدید تصمیم بگیرم.
چه چیزی مانع من بود؟ هیچ چیز. فقط خودم و افکارم.
چه چیزی از درون مرا به جلو میراند؟
هدف من برای غلبه بر توقف رشد ریتینگم.
من ۲ تصمیم گرفتم.
۱. یادگیری شروع بازیهای ChessMood
۲. متعهد ماندن تا زمان رسیدن به موفقیت
میدانستم که آسان نخواهد بود و ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا همه آنها را یاد بگیرم.
اما هیچ راهی برای انجام بازی شطرنج بهتر بدون هیچ تلاشی وجود ندارد، بنابراین من برای آن آماده بودم.
به دلیل پاندمی و کمبود تورنمنتها، تعیین هدف برای رسیدن به ریتینگ ۲۶۵۰ در بازی حضوری منطقی نبود.
بنابراین من هدف دیگری تعیین کردم.
رسیدن به ریتینگ ۳۰۰۰ بلیتس در Chess.com!
من میدانم که اهداف نباید خیلی آسان باشند اما در عین حال نباید دستنیافتنی هم باشند. بنابراین برای من، ۳۰۰۰ یک حد وسط خوشحالکننده به نظر میرسید.
این آغاز سفر من برای یادگیری شروع بازیهای ChessMood و رسیدن به هدف ریتینگ ۳۰۰۰ در Chess.com بود!
چالش
هر زمان که شروع به یادگیری یک شروع بازی جدید میکنید، چالشبرانگیزترین بخش به خاطر سپردن واریانتها و حرکات صحیح است. حالا تصور کنید که بخواهید همزمان این همه شروع بازی جدید را یاد بگیرید! مغز من داشت گریه میکرد.
![[تصویر: attachment.php?aid=1236]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1236)
بعد از بازی طولانی مدت با `1.Nf3`، حالا باید اسکاتلندی، ضد سیسیلی، نحوه بازی در برابر فرانسوی، کاروکان، اسکاندیناوی و بقیه را یاد میگرفتم...
بخش خوب ماجرا این بود که من نیازی به تحلیل همه آنها از صفر نداشتم.
تمام تحلیلها از قبل در ویدیوها ضبط شده بودند؛ من فقط باید آنها را تماشا میکردم، یاد میگرفتم و به نوعی به خاطر میسپردم!
به جای یادگیری عمیق هر شروع بازی، من به طور خلاصه تمام دورهها را مرور کردم، فایلهای PGN خود را ایجاد کردم و شروع به بازی کردن واریانتها کردم.
کشمکش من
برای ۳-۴ ماه اول، من در حال زجر کشیدن بودم.
من کاملاً از ناحیه امن خود خارج شده بودم.
من قبلاً بازی را آرام شروع میکردم و سعی میکردم بعد از آن حریفانم را از پیش رو بردارم.
اما حالا از همان ابتدا در یک مبارزه باز بودم!
علاوه بر این، من اغلب واریانتها را فراموش میکردم، حرکات اشتباهی انجام میدادم و در وضعیتهای بدی قرار میگرفتم.
این موضوع مرا به شدت عصبانی میکرد!
گاهی اوقات من در واریانتی که همان روز صبح مرور کرده بودم، یک حرکت اشتباه انجام میدادم!
همچنین باید اعتراف کنم که واقعاً دلم برای `1.Nf3` تنگ شده بود، جایی که حتی در صورت انجام ۵ حرکت متوسط در شروع بازی، هیچ اتفاق خاص و بدی نمیافتاد.
اما حالا، گاهی اوقات، چنان حرکات بدی در شروع بازی انجام میدادم که دیگر نمیتوانستم به بازی برگردم...
مشکل دیگر این بود که من وضعیتها را به خوبی درک نمیکردم.
من در ساختارهای پیادهای کاملاً جدیدی بازی میکردم که برای من ایدههای جدیدی داشتند.
چگونه جلوی خودم را میگرفتم تا به رویکرد قدیمیام برنگردم؟
1. هیچ دلیلی برای بازگشت به چیزی که جواب نمیداد وجود نداشت.
2. من همیشه نقلقول زیر را به خودم یادآوری میکردم.
![[تصویر: attachment.php?aid=1245]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1245)
بنابراین هر زمان که وسوسه رفتن به سراغ `1.Nf3` را احساس میکردم، به خودم میگفتم:
"من خارج از ناحیه امن خود هستم! من دارم رشد میکنم!"
چگونه مشکل به خاطر سپردن را حل کردم
من کاملاً با افکار مطرح شده در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا
ثبت نام کنید یا
وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
موافقم، این که کلید به خاطر سپردن از طریق درک کردن است.
در صورت درک فلسفه وضعیت، حتی در صورت فراموش کردن آنچه در فایل شما نوشته شده است، میتوانید خودتان حرکت صحیح را پیدا کنید.
پس چگونه میتوانید شروع به احساس کردن وضعیتها و درک عمیق آنها کنید؟
با تمرین!
من شروع به بازی کردن زیاد کردم!
و خیلی نگران نتایج نبودم و خودم را از آن جدا کردم.
سپس بعد از هر جلسه، من بازیها را دانلود میکردم، آنها را مرور میکردم و با فایلهای PGN خود مقایسه میکردم تا بفهمم کجا اشتباه کردهام.
با آگاهی کامل از این که برای بهتر شدن در شطرنج،
ممکن است لازم باشد قبل از برداشتن دو قدم به جلو، یک قدم به عقب بردارید، نگران این نبودم که عملکردم کمی زیر ۲۸۰۰ است.
در عوض، من با صبر و حوصله منتظر ثمرات کار سختم بودم که داشتم با بازی کردن `1.e4` بذر آن را میکاشتم تا نتیجه بدهد.
آسانسور بالا میرود!
در صورت تصور این که فرآیند رشد مانند بالا و پایین رفتن در یک آسانسور است، میتوانم به شما بگویم که ماههای اول مانند بالا رفتن تا طبقه ۵ و سپس پایین آمدن به طبقه ۱ بود
اما ناگهان، زمانی که شروع به احساس اطمینان بیشتری نسبت به شروع بازیهای ChessMood خود کردم، آسانسور من به آرامی شروع به بالا رفتن به طبقات ۷ - ۹ - ۱۵ کرد و مهمتر از همه، دیگر پایین نمیرفت!
![[تصویر: attachment.php?aid=1237]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1237)
حتی در شرایط بد، من به ندرت ریتینگ زیادی از دست میدادم.
بعد از مرحله شروع بازی، اغلب وضعیت بسیار آسانی برای بازی داشتم!
در نهایت، من شروع به لذت بردن از مزایای داشتن یک رپرتوار شروع بازی قوی و مستحکم کردم.
ورق برگشته است!
زمانی که شروع به بازی با شروع بازیهای ChessMood کردم، اغلب در شروع بازی به قدری بد له میشدم که نمیتوانستم به بازی برگردم. اما حالا ورق برگشته بود!
من میتوانستم واریانتها را به خاطر بسپارم و حالا اغلب، حریفانم خودشان نمیتوانستند از مرحله شروع بازی خارج شوند.
به یاد میآورم که یک بازی بسیار زیبا را در برابر استاد بزرگ فوقالعاده قوی پاول الیانوف با مهرههای سیاه بردم، زمانی که او در حال "آزمایش" شروع بازیهای ChessMood بود.
در صورت تماشای این بازی، ممکن است تعجب کنید اگر بگویم که کل واریانت قربانی تفاوت در دوره "کابوس روسولیمو" پوشش داده شده بود.
چیزی که من به طرز خوشایندی از آن غافلگیر شدم این بود که توانستم یک شاخه طولانی با ۱۸ حرکت را به خاطر بسپارم!
دیدن نتیجه کار سختم واقعاً احساس جالبی بود.
دوباره در ناحیه امن خود بودن بسیار عالی بود.
و در نهایت، بازی کردن شطرنج با داشتن یک برتری از شروع بازی بسیار لذتبخش بود! احساسی که هرگز در دوران شطرنج خود نداشتم.
+۲۹۰۰
در ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰، من سرانجام از ۲۹۰۰ عبور کردم.
بسیار بیشتر از قبل از شطرنج لذت میبردم، میدیدم که مطالعهام نتیجه داده است و بازیکنان بسیار قویتری را نسبت به قبل شکست میدادم.
با وجود این واقعیت که نمیتوانستم فراتر از ۲۹۰۰ بروم، میدانستم که این بار نیازی به تغییر چیزی ندارم. تنها مشکل این بود که هنوز همه چیز را به خاطر نمیآوردم و اشتباهات زیادی میکردم.
بنابراین برنامه فقط این بود که بیشتر بازی کنم، بازیها را دانلود کنم و اشتباهات را برطرف کنم. من کاملاً معتقد بودم که در صورت رفع اشتباهاتم، میتوانم به هدفم برسم.
من از آنچه فکر میکنم نزدیکترم!
و بعد از آن یک روز متوجه یک چیز جالب شدم.
من ۲۹۰۰ بودم، کمی بالا، کمی پایین، مانند قایقی که روی امواج بین ۲۹۰۰ و ۲۹۵۰ سوار است.
اما من در طول رویدادهای ChessMood، در طول استریمها، بازیهای زیادی در برابر اساتید بزرگ بسیار قوی انجام میدادم!
من بازیهای بلیتس انجام میدادم که در آنها زمان زیادی برای فکر کردن ندارید و باید تمرکز کامل داشته باشید. اما من در حین بازی، داشتم تفسیر میکردم، واریانتها را نشان میدادم و افکار و ایدههای خود را توضیح میدادم!
من در طول استریمها خیلی به نتیجه اهمیت نمیدادم زیرا سعی میکردم تمام تلاشم را بکنم تا برای شاگردانم چیز با ارزشی ارائه دهم.
اما چیزی که متوجه شدم این بود که در صورت بازی بدون استریم، با تمرکز کامل و هدر ندادن زمان در ساعتم، باید بتوانم به ۳۰۰۰ برسم!
بزن بریم!
مانند هر جنگجویی که منتظر زمان مناسب برای نبرد است، در روز ۸ نوامبر بیدار شدم و احساس کردم که زمان آن فرا رسیده است!
![[تصویر: attachment.php?aid=1238]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1238)
آن روز من از ۲۸۹۷ به ۲۹۵۰ رسیدم!
دو روز بعد از آن در بعد از ظهر، به ۲۹۶۴ رسیدم!
من در همان عصر یک استریم داشتم و تصمیم گرفتم با اکانت دیگری بازی کنم. اما فراموش کردم، با اکانت اصلی خود وارد شدم و دیگر برای تغییر آن دیر شده بود
خوشبختانه من یک جلسه خوب داشتم و با حمایت شاگردانم، با دیدن این که چگونه مرا تشویق میکردند، توانستم به ۲۹۷۷ برسم.
روز بعد به ۲۹۹۷ رسیدم!
لحظهای بود که من تنها ۱ برد تا رسیدن به ۳۰۰۰ فاصله داشتم.
اما از قبل به شدت احساس خوابآلودگی میکردم و توانستم کنترل خود را حفظ کنم و به رختخواب بروم...
بدون بازی مجدد، متاسفم...
روز بعد، با هیجان بسیار، Chess.com را در مرورگر خود باز کردم و از طرف کریستوفر یو بااستعداد با یک چالش مواجه شدم.
1.Nf3 c5 2.c4 g6!
با دیدن این که در Chess.com در صورت برد، ۴+ امتیاز میگیرم و به ۳۰۰۱ میرسم، با کمال میل این چالش را پذیرفتم.
"چگونه در برابر شروع بازی انگلیسی، `1.c4` بازی کنیم" - من دقیقاً ماه گذشته دورهای در این مورد ساخته بودم!
"من باید این بازی را ببرم. این یک پایان زیبا برای سفر من به ۳۰۰۰ خواهد بود!"
بعد از یک بازی پیچیده، موفق شدم یک قربانی تفاوت بدهم، پیادههای قوی در مرکز به دست بیاورم و برتری کسب کنم.
در وضعیت بالا، آخرین حرکتی که من بازی کردم `33...Kf6` بود با طرح `Ke5`، `Kd4`، و سپس راندن پیادههای مرکزیام.
ضربان قلبم را به یاد میآورم.
من خیلی خیلی نزدیک بودم...
کریستوفر یو بعد از مدتی فکر کردن، تسلیم شد...
من روی دسکتاپ خود دیدم: `GM GABUZYAN_CHESSMOOD (۳۰۰۱)`...
آره، من انجامش دادم!!!
با این که من همیشه به حریفان بازی مجدد (ریمچ) میدهم و از افرادی که این کار را نمیکنند متنفرم، برای این لحظه یک استثنا قائل شدم. من برای هدفم راه درازی رفتم، خیلی سخت کار کردم، بنابراین زمان آن بود که فریاد بزنم "آره!!!" و از برد لذت ببرم!
(متاسفم، یو!)
من همیشه باور داشتم که میتوانم به ۳۰۰۰ برسم، اما غیرقابل باور بود که قادر باشم به انجام این کار متعهد شوم.
من واقعاً راضی بودم و به خودم افتخار میکردم.
من حتی این اسکرینشات را گرفتم:
![[تصویر: attachment.php?aid=1241]](https://irchess.com/attachment.php?aid=1241)
... و آن را برای چند نفر از دوستانم فرستادم.
اولین نفر آوتیک بود، کسی که به من توصیه کرد این سفر طولانی را آغاز کنم.
بدون شک آن روز، بهترین روز سال بود.
من چه چیزی یاد گرفتم؟
خب، این یک سفر خارقالعاده بود!
نه تنها برای رسیدن از ۲۸۰۰ به ۳۰۰۰، بلکه شطرنج خود را بسیار ارتقا دادم و حالا من آن گابوزیانی نیستم که فقط `1.Nf3` را میشناسد.
من گابوزیانی با یک رپرتوار شروع بازی بسیار تند و تیز هستم که بیصبرانه منتظر استفاده عملی از آن در تورنمنتهای حضوری هستم.
در اینجا برخی از چیزهایی که در طول این فرآیند یاد گرفتم آورده شده است:
۱ - من یاد گرفتم که `1.e4`، دراگون شتابان و گامبی بنکو را برای مهره سیاه بازی کنم!
۲ - من یاد گرفتم که غلبه بر توقف رشد ریتینگم نیاز به تغییرات بزرگی دارد.
۳ - من یاد گرفتم که در صورت تمایل به افزایش ریتینگ، تحلیل هوشمندانه، صادقانه و واقعبینانه مورد نیاز است - حتی اگر در کوتاهمدت به غرور شما لطمه بزند.
۴ - من یاد گرفتم که همه چیز به تصمیمگیری بستگی دارد! من تصمیم گرفتم به ۳۰۰۰ برسم و در نهایت تصمیم گرفتم یک رپرتوار شروع بازی قوی داشته باشم.
من میتوانستم همین تصمیم را زودتر بگیرم. اما حداقل الان آن را انجام دادم.
من پشیمان نیستم که چرا قبلاً این کار را نکردم. من دوست ندارم پشیمان باشم.
اما اکنون میتوانم به شما بگویم که بسیار خوشحالم که در نهایت این تصمیم را گرفتم!
۵ - من یاد گرفتم که از خارج شدن از ناحیه امن خود نترسم. و در صورت افت نتایج نگران نباشم. این فقط موقتی و بخشی از پیشرفت است.
۶ - من یاد گرفتم که میتوانم به هر چیزی برسم! من فقط نیاز به تصمیمگیری و تعهد دارم.
من امیدوارم این مقاله به شما کمک کند تا گامهای لازم را برای بهبود بیشتر مهارتهای شطرنج خود و رسیدن به اهدافتان بردارید.
با بهترین آرزوها،
استاد بزرگ گابوزیان
پ.ن. مرحله بعدی چیست؟
آیا من قرار است اینجا در ۳۰۰۰ متوقف شوم؟ البته که نه! اما من ابتدا قصد دارم از آن لذت ببرم
سپس من معتقدم که میتوانم بسیار فراتر بروم زیرا حتی امروز هم برخی از شروع بازیهای خودمان را به خوبی به خاطر نمیآورم.
تصور کنید زمانی که حتی ۹۰٪ از حرکات را به خاطر بسپارم، به چه آدم دردسرسازی برای حریفانم تبدیل خواهم شد!
همچنین، افزایش ریتینگ آنلاین شما فقط یک شاخص برای این است که در حال پیشرفت هستید.
من بیصبرانه منتظر بازی شطرنج با مهرههای واقعی، با ساعت واقعی، دیدن چهره حریفانم و واکنش آنها هستم، وقتی که استاد بزرگ گابوزیان حالا نه تنها `1.Nf3` بازی میکند بلکه دستش را میبرد و در حرکت ۱ به پیاده `e2` دست میزند.
آیا میتوانم به ریتینگ حضوری ۲۶۵۰ برسم؟
این هدف بعدی من است و امیدوارم مقاله دیگری در راه باشد.
پ.پ.ن. من بهترین بازیهایی را که در طول سفر خود انجام دادهام، از جمله در برابر بسیاری از اساتید بزرگ برتر، برای آزمایش شروع بازیهای ChessMood، در لینک انجمن ضمیمه میکنم.
شما نیز میتوانید افکار خود را در آنجا به اشتراک بگذارید.
و بله، آوتیک حق داشت.
من هرگز نمیتوانستم باور کنم که شروع بازیهای ChessMood چقدر قوی و کاربردی هستند تا زمانی که آن را با چشمان خودم دیدم...
شما باید آن را امتحان کنید!
همچنین، من به شدت پیشنهاد میکنم مقاله آوتیک را در مورد این که چگونه او موفق شد در سال ۲۰۲۰ به هدف شطرنجی خود برسد، بخوانید. شما یاد خواهید گرفت که او از چه استراتژیهایی استفاده کرده است و میتوانید آنها را در سفر شطرنجی خود پیادهسازی کنید.
لینک این مقاله که قبلا ترجمه شده است:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا
ثبت نام کنید یا
تاریخ انتشار مقاله ۱۷ آوریل ۲۰۲۰
✍️ مترجم : محمد فتاحی
منبع:دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا
ثبت نام کنید یا