مهمان گرامی خوش آمدید! لطفا برای استفاده از امکانات انجمن   وارد شوید یا ثبت نام کنید
استایلر

بستن

مهم:در صورت خرید از سایت اگر فایل برای شما ارسال نشد و یا پیغام تراکنش ناموفق را دریافت کردید حتما از طریق تلگرام با آیدی Kingofcheat@ با مدیریت سایت تماس بگیرید.با تشکر

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بهترین گشایش‌های شطرنج چیست؟
نویسنده پیام
مدیر کل سایت

مدیر کل سایت

وضعيت : آفلاین

اعتبار: 127
مهره مورد علاقه
سابقه شطرنج
بیش از 10 سال
گشايش مورد علاقه
b4
ریتينگ
1820
دلنوشته من انجمن شطرنج ایران،نخستین انجمن تخصصی شطرنج
سپاس ها 914
سپاس شده 1190 بار در 520 ارسال

ارسال: #1
[تصویر:  attachment.php?aid=1181]

کدام گشایش‌ها را باید بازی کنم؟

«بهترین گشایش‌های شطرنج چیست؟» یکی از رایج‌ترین سؤالاتی است که به عنوان یک استاد بزرگ از من پرسیده می‌شود.
هر یک از ما این سؤال را پرسیده‌ایم یا از کسی شنیده‌ایم. این مقاله سردرگمی شما را درباره این موضوع پایان می‌دهد و درک خوبی از اینکه کدام گشایش‌ها را انتخاب کنید، به شما می‌دهد.

پس، بهترین گشایش‌ها چیست؟

در نگاه اول، این سؤال به اندازه کافی خوب به نظر نمی‌رسد، چرا که گشایش‌های بسیار زیادی در شطرنج وجود دارد، و اگر پاسخ دقیقی برای آن وجود داشت، همه بازیکنان برتر دنیا فقط همان یکی را بازی می‌کردند.

با این حال، اگر این سؤال را مشخص کنیم، به یک سؤال منطقی و بسیار مهم تبدیل می‌شود.

در اینجا چند نمونه آورده شده است:

1. محکم‌ترین گشایش‌ها علیه 1.e4 کدامند؟
  2. بهترین گشایش‌ها هنگام بازی با حریف پوزیسیونی کدامند؟
  3. بهترین گشایش‌ها در مواردی که تنها نتیجه‌ای که باید بگیرید برد است، کدامند؟
  4. بهترین گشایش‌ها برای سبک تهاجمی من کدامند؟

حالا سؤال خیلی تغییر کرده است، نه؟

بگذارید نظرم را درباره چند گشایش به اشتراک بگذارم:
 آیا دفاع پیرک یک گشایش خوب یا بد است؟

[تصویر:  attachment.php?aid=1182]
بازیکنان سطح بالا این گشایش را کمتر از سیسیلی یا کاروکان بازی می‌کنند، چرا که مشکلات خاصی در گشایش وجود دارد. ما این موضوع را در دوره خود درباره دفاع پیرک پوشش داده‌ایم.
با این حال، اگر وضعیت مسابقه شما را وادار کند که برای برد بازی کنید، دفاع پیرک انتخاب خوبی می‌شود.
آیا دفاع پتروف یک گشایش خوب یا بد است؟
استاد بزرگ فابیانو کاروانا دفاع پتروف را در مقابل استادان بزرگ سطح بالا بازی می‌کند، جایی که نتیجه مساوی برای او مناسب است، و از آنجایی که شاخه‌های زیادی بازی می‌کند، باید شاخه‌های واقعاً طولانی را حفظ کند تا بازی را با مساوی پایان دهد.
[تصویر:  attachment.php?aid=1183]
این یکی از وضعیت‌های اصلی در دفاع پتروف است. در اینجا کاروانا 9…Nf6 و سپس 10.Bd3 c5 بازی می‌کند. وقتی این وضعیت را تحلیل می‌کردم، حدود ده شاخه برای سفید پیدا کردم که بعد از آن سیاه هیچ انتخابی جز انجام حرکاتی که بازی را به سمت مساوی می‌برد، ندارد.

کاروانا فوق‌العاده با استعداد است، حافظه شگفت‌انگیزی دارد، و برای او خوب است که در مقابل کارلسن مساوی کند.

اگر می‌خواهید دفاع پتروف را یاد بگیرید و شاخه‌های کاروانا را بازی کنید، باید شاخه‌های زیادی را یاد بگیرید، به صورت عمیق تحلیل کنید و به خاطر بسپارید. آیا آماده انجام چنین کار عظیمی هستید؟ اگر بله، پتروف برای شما خوب است.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

آیا هلندی دیوارسنگی یک گشایش خوب یا بد است؟

[تصویر:  attachment.php?aid=1184]
اگر بازیکن تهاجمی هستید، این گشایش خوبی برای بازی کردن نیست. اما فرض کنید شطرنج پوزیسیونی را دوست دارید، و فردا با حریف تهاجمی بازی می‌کنید. در این صورت، این انتخاب بسیار خوبی است، چرا که 90% مواقع، بازی در جهت پوزیسیونی ادامه خواهد یافت.

آیا گامبی بنکو یک گشایش خوب یا بد است؟

[تصویر:  attachment.php?aid=1185]
اگر با یک استاد بزرگ 2600+ بازی می‌کنید، ممکن است در گشایش مشکلاتی داشته باشید. اما اگر با کسی بازی می‌کنید که آمادگی خوبی در گشایش ندارد و دوست ندارد در مقابل ابتکار عمل بازی کند، گامبی بنکو انتخاب عالی است.

اگر استاد بزرگ هستید، ممکن است بهتر باشد که مثلاً یک گشایش مانند نیمزوهندی را یاد بگیرید. اما اگر ریتینگ شما زیر 2000 است و هدف شما رسیدن به 2300 است، یادگیری گامبی بنکو انتخاب عالی است! یادگیری آن بسیار آسان است، و مهارت‌های زیادی در شطرنج مانند احساس قدرت مهره‌ها، فعالیت، خطوط باز و بسیاری موارد دیگر را توسعه خواهید داد.

این‌ها فقط چند نمونه بودند، و همان‌طور که می‌بینید، وقتی می‌پرسید «بهترین گشایش‌ها چیست؟» باید سؤال خود را مشخص کنید و اطلاعات بیشتری به آن اضافه کنید.

در اینجا چند نمونه از سؤالات خوب و مشخص آورده شده است:

1. من یک بازیکن 1800 هستم. بیش از 2 ساعت در روز برای اختصاص دادن به مطالعه شطرنج ندارم. چه گشایش‌هایی را باید یاد بگیرم؟
  2.  من یک بازیکن 2200 هستم. شطرنج تهاجمی را دوست دارم. چه گشایش‌هایی را باید یاد بگیرم؟
  3.  من یک بازیکن 2000 هستم، برای تفریح شطرنج بازی می‌کنم، اما نیاز دارم چند گشایش یاد بگیرم. چه چیزی را توصیه می‌کنید؟
  4.  به خاطر سپردن چیزها برای من سخت است (حافظه من خوب نیست)، و نمی‌خواهم از گشایش برتری به دست بیاورم. فقط می‌خواهم وضعیت‌های جنگنده به دست بیاورم. چه گشایش‌هایی را باید یاد بگیرم؟
  5.  من 2480 با 2 نُرم استاد بزرگی هستم. در مقابل 1.d4، گشایش اصلی من گامبی وزیر است، اما در برد از بازیکنان ضعیف‌تر از خودم مشکل دارم. چه گشایشی را باید یاد بگیرم تا وضعیت‌های جنگنده به دست بیاورم، حتی اگر کمی خطرناک باشند؟

این‌ها سؤالات عالی هستند، و گرفتن پاسخ به این سؤالات ضروری است.

نمی‌دانید از چه کسی بپرسید؟ خب، اگر می‌توانید سؤال خود را مانند نمونه‌های بالا مشخص کنید، خوشحال می‌شوم شما را راهنمایی کنم. سوالات خود را در همین پست یا کامنت‌ها بپرسید.

تاریخ انتشار مقاله ۸ فوریه ۲۰۲۰ 

ترجمه : محمد فتاحی

منبع:  دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

فایل‌(های) پیوست شده
.webp   0.webp (اندازه: 51.78 KB / تعداد دفعات دریافت: 166)
.webp   1.webp (اندازه: 28.64 KB / تعداد دفعات دریافت: 159)
.webp   2.webp (اندازه: 27.11 KB / تعداد دفعات دریافت: 159)
.webp   3.webp (اندازه: 30.19 KB / تعداد دفعات دریافت: 161)
.webp   4.webp (اندازه: 28.59 KB / تعداد دفعات دریافت: 159)
۱۷-آذر-۰۴, ۰۶:۳۱ عصر
وبسایت جستجو پاسخ

چه کسانی این موضوع را مشاهده کرده‌اند
7 کاربر این موضوع را خوانده‌اند
Admin (۲۴-آذر-۰۴ ۰۷:۱۱ عصر), As143 (۲۱-آذر-۰۴ ۰۱:۴۶ صبح), محمد شیخی (۱۸-آذر-۰۴ ۰۸:۴۴ عصر), Amirhosein015 (۱۷-آذر-۰۴ ۱۰:۵۵ عصر), rezaosi (۱۷-آذر-۰۴ ۰۹:۴۸ عصر), oruj9 (۱۷-آذر-۰۴ ۰۹:۰۷ عصر), Chess lover (۱۷-آذر-۰۴ ۰۹:۰۴ عصر)

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

راه های تماس با ما

irchess.ir [at] gmail [dot] com
@Kingofcheat
@irchessbot

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی