مهمان گرامی خوش آمدید! لطفا برای استفاده از امکانات انجمن   وارد شوید یا ثبت نام کنید
استایلر

بستن

مهم:در صورت خرید از سایت اگر فایل برای شما ارسال نشد و یا پیغام تراکنش ناموفق را دریافت کردید حتما از طریق تلگرام با آیدی Kingofcheat@ با مدیریت سایت تماس بگیرید.با تشکر

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استاد بزرگ و مفسر محبوب، دنیل نارودیتسکی، به‌طور تراژدیک در ۲۹ سالگی درگذشت
نویسنده پیام
مدیر کل سایت

مدیر کل سایت

وضعيت : آفلاین

اعتبار: 127
مهره مورد علاقه
سابقه شطرنج
بیش از 10 سال
گشايش مورد علاقه
b4
ریتينگ
1820
دلنوشته من انجمن شطرنج ایران،نخستین انجمن تخصصی شطرنج
سپاس ها 914
سپاس شده 1190 بار در 520 ارسال

ارسال: #1
[تصویر:  attachment.php?aid=1123]

استاد بزرگ دنیل نارودیتسکی، استاد بزرگ محبوب آمریکایی، مفسر، خالق محتوا، مربی و نویسنده، روز یکشنبه نوزدهم اکتبر به‌طور غیرمنتظره در سن تنها ۲۹ سالگی درگذشت. این خبر موج شوکی در سراسر جامعه شطرنج ایجاد کرده است که در حال سوگواری از دست دادن یکی از محبوب‌ترین و تاثیرگذارترین چهره‌های خود است.
این خبر ویرانگر ابتدا توسط باشگاه نارودیتسکی، مرکز شطرنج شارلوت، روز دوشنبه به اشتراک گذاشته شد و توسط Chess.com با منابع متعدد تایید شد.

نقل قول: با اندوه فراوان خبر درگذشت ناگهانی دنیل نارودیتسکی را اعلام می‌کنیم. دنیل شطرنج‌بازی بااستعداد، آموزگاری دلسوز و عضوی گرامی از جامعه شطرنج بود. او همچنین پسری مهربان، برادری دوست‌داشتنی و دوستی وفادار بود.

از همه خواهشمندیم در این دوران بسیار سخت، حریم خصوصی خانواده دنیل را رعایت کنند. بیایید یاد دنیل را با به خاطر آوردن شور و اشتیاق او به شطرنج و الهامی که برای همه ما بود، گرامی بداریم.

خانواده نارودیتسکی خبر غم‌انگیز درگذشت غیرمنتظره دنیل را اعلام می‌کند. دنیل یک بازیکن شطرنج با استعداد، مربی، و عضو محبوب جامعه شطرنج بود. از شما می‌خواهیم که در حین سوگواری خانواده، حریم خصوصی آن‌ها را رعایت کنید. — مرکز شطرنج شارلوت (@CLTchesscenter) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵

مدیر ارشد شطرنج (CCO) Chess.com، استاد بین‌المللی دنی رنش، که در طول چندین رویداد بزرگ Chess.com نزدیک با نارودیتسکی همکاری کرده بود، گفت: «دانیا فراتر از یک چهره شگفت‌انگیز و الهام‌بخش بازی ما بود، او یک دوست و برادر بود. این خبر برای دنیای شطرنج و همه کسانی که او را می‌شناختند ویرانگر است. گذاشتن کلمات برای این نوع از دست دادن غیرممکن است. عشق، افکار و دعاهای من با خانواده او است.»
[تصویر:  attachment.php?aid=1124]

تقدیر دیگری از استاد بزرگ پیتر لکو آمد که همچنین در تعدادی از پخش‌های زنده با نارودیتسکی مفسری کرده بود. «من هنوز در شوک کامل هستم و کاملاً احساس پوچی می‌کنم. دنیای شطرنج یک ذهن درخشان را از دست داد، و دنیا یک انسان فوق‌العاده فروتن را از دست داد. عمیق‌ترین تسلیت‌های من به خانواده او. روحش شاد باشد، دانیا.»

استاد بزرگ الکساندر بورتنیک، دوست نزدیک نارودیتسکی و شریک منظم بلیتز او در باشگاه شطرنج شارلوت، همچنین این خبر را در طول استریم توییچ خود روز دوشنبه مطرح کرد و گفت: «او یک بازیکن شطرنج بسیار با استعداد بود. اما بیش از آن، او یک آدم بسیار خوب بود. یک پسر بسیار مهربان. او یک دوست خوب بود.»
این استاد بزرگ گفت که آخرین کلمات او حضوری به دانیا این بود: «دانیا، نگران هیچ‌چیز نباش. من خیلی دوستت دارم.» بورتنیک همچنین گفت: «من خوشحالم که آخرین کلمات من حمایت‌کننده بود.»
دور دوشنبه مسابقات قهرمانی شطرنج ایالات متحده ۲۰۲۵ با یک دقیقه سکوت به افتخار نارودیتسکی، که پنج بار در این رویداد بازی کرده بود، آغاز شد. پس از بازی‌اش، استاد بزرگ لوون آرونیان به‌وضوح متاثر بود.

لوون درباره درگذشت دنیل نارودیتسکی: «این قلب‌شکن است. من دانیا را کاملاً خوب می‌شناختم و می‌توانم بگویم که او همیشه یک دوست خوب و یک پسر خوب بود.» — باشگاه شطرنج سنت لوئیس (@STLChessClub) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵
نارودیتسکی، که سه هفته تا ۳۰ سالگی فاصله داشت، از مدت‌ها پیش به‌عنوان یکی از با استعدادترین بازیکنان ایالات متحده شناخته می‌شد. او عنوان استاد بزرگی خود را در سن ۱۸ سالگی در سال ۲۰۱۳ کسب کرد و در سال ۲۰۱۵ رتبه پنجم را در میان بالاترین رده‌بندی جوانان کسب کرد. آخرین ریتینگ فیده او ۲۶۱۹ است که او را در میان ۱۵۰ نفر برتر جهان یا هفدهمین رتبه بالاتر در ایالات متحده قرار می‌دهد. او ریتینگ اوج ۲۶۴۷ از سال ۲۰۱۷ دارد.

او میراثی به جای می‌گذارد که شامل رقابت قوی روی صفحه و آموزش و تفسیر بسیار محبوب شطرنج در پلتفرم‌های استریمینگ است.
[تصویر:  attachment.php?aid=1125]

متولد سن ماتئو، کالیفرنیا، نارودیتسکی ابتدا بازی را در سن شش سالگی از پدرش یاد گرفت. او به‌سرعت خود را به‌عنوان یک اعجوبه معرفی کرد و جوان‌ترین بازیکنی شد که تا به حال قهرمانی شطرنج زیر ۱۲ سال شمال کالیفرنیا را کسب کرد.
پیشرفت بین‌المللی او در سال ۲۰۰۷ رخ داد که در آن مدال طلای بخش زیر ۱۲ سال قهرمانی جهانی جوانان شطرنج را با پوئن شکنی، جلوتر از استاد بزرگ فعلی ایلیا نیژنیک، برنده شد.
نارودیتسکی قهرمانی جوانان ایالات متحده را در سال ۲۰۱۳ با امتیاز ۶.۵/۹ برنده شد، دستاوردی که او را برای قهرمانی ایالات متحده ۲۰۱۴ واجد شرایط کرد. او عنوان مورد انتظار استاد بزرگ را در پایان سال ۲۰۱۳ در سن ۱۸ سالگی کسب کرد و آخرین نرم خود را در تورنمنت اوپن بناسکه بدست آورد. در سال ۲۰۱۴ به او بورس تحصیلی معتبر شطرنج سمفورد اعطا شد.
در طول دوران حرفه‌ای خود، نارودیتسکی به‌طور مداوم در بین ۲۰۰ نفر برتر جهان در شطرنج کلاسیک رتبه‌بندی شد. او ایالات متحده را در رویدادهای مهم نمایندگی کرد، از جمله قهرمانی تیمی جهانی ۲۰۱۵، جایی که او عملکرد ۲۷۰۱ را ثبت کرد. از جمله، او استاد بزرگ قدرتمند روسی دیمیتری یاکوونکو را شکست داد.
یکی از مهم‌ترین پیروزی‌های او در قهرمانی ایالات متحده ۲۰۲۱ رخ داد، جایی که او استاد بزرگ فابیانو کاروانا را شکست داد، که در آن زمان شماره دوم جهان فیده بود و ریتینگ ۲۸۰۰ داشت.

یک موفقیت اخیر در آگوست ۲۰۲۵ بود، زمانی که او قهرمانی کشور بلیتز ایالات متحده را با امتیاز کامل ۱۴/۱۴ برنده شد. همچنین در تورنمنت‌های Titled Tuesday Chess.com او یک حریف ترسناک برای هر بازیکنی بود.

در سال‌های اخیر، نارودیتسکی حرفه بازی خود را با ایجاد محتوا در کانال توییچ خود (۳۴۰٬۰۰۰ دنبال‌کننده) و یوتیوب (۴۸۲٬۰۰۰ دنبال‌کننده) متعادل می‌کرد. او فوق‌العاده محبوب بود و دنبال‌کنندگان زیادی به دست آورد، نه تنها به دلیل تفسیر جالب و محتوای آموزشی خود، بلکه به لطف شخصیت طنزآمیز خود.
به‌عنوان یک مفسر در رویدادهای بزرگ شطرنج، نارودیتسکی به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین‌ها در دنیای شطرنج به دلیل سبک سرگرم‌کننده‌اش شناخته شد.
استاد بین‌المللی لوی روزمن، معروف به GothamChess، همکار مفسر خود را این‌گونه توصیف کرد: «یک استاد بزرگ با استعداد، مفسر استثنایی، و یک فرد درخشان و درخشان.»
اما این مهارت‌های او در شطرنج سریع آنلاین بود که به نارودیتسکی شهرت به‌عنوان یکی از بازیکنان برتر بلیتز جهان را به ارمغان آورد، که در مجموع ۱۴۰٬۰۰۰ بازی در Chess.com انجام داده بود و او را هشتمین بازیکن با عنوان فعال‌ در این سایت است. او به‌طور منظم در میان بازیکنان برتر در هر دو بخش بلیتز و بولت قرار می‌گرفت و دو رویداد Titled Tuesday را قهرمان شد.

او همچنین مهارت‌های باورنکردنی خود را روی صفحه بارها ثابت کرد. در قهرمانی جهانی بلیتز ۲۰۲۴، جایی که او نزدیک به صعود به مرحله حذفی بود، او نهم شد. لیست بلیتز اکتبر ۲۰۲۵ فیده او را بیست‌وسوم با رتبه ۲۷۰۵ قرار می‌دهد.
[تصویر:  attachment.php?aid=1126]

درس‌های او همچنین به بازیکنان بی‌شماری کمک کرد تا درک خود از بازی را بهبود بخشند. یکی از آن‌ها یوتیوبر مشهور Cr1TiKaL/MoistCr1TiKaL، یا penguinz0 است، که توسط این استاد بزرگ به مدت ۱.۵ سال مربیگری شد: «دنیل چنین نور درخشانی در جامعه شطرنج بود. عشق او به بازی واگیردار بود... او یک معلم شگفت‌انگیز، یک بازیکن باورنکردنی، و یک دوست عالی بود.»

در میان کسانی که او را از اولین روزهایش می‌شناختند، استاد بین‌المللی جان دونالدسون، مدیر طولانی‌مدت موسسه مکانیک در سانفرانسیسکو و مربی تیم ملی ایالات متحده است. او به Chess.com گفت:
«من فراتر از کلمات شوکه شده‌ام. اولین خاطرات من از دنیل مربوط به بازی او در موسسه مکانیک در حدود هفت سالگی است. او آنقدر کوچک بود که پدرش، ولاد، مجبور شد یک کوسن روی صندلی او بگذارد تا بتواند صفحه را ببیند. دنیل حضور دائم در موسسه مکانیک برای تقریباً دوازده سال بعدی داشت، و عشق او به شطرنج واگیردار بود.»
«دنیل از همه چیز درباره شطرنج لذت می‌برد، چه بازی کردن، مطالعه یا یادگیری تاریخ بازی باشد. او یک خواننده پرشور ادبیات شطرنج بود. موسسه مکانیک چندین هزار کتاب شطرنج در کتابخانه خود دارد و دنیل دائماً مجموعه بازی‌ها و کتاب‌های تورنمنت را امانت می‌گرفت. پدرش ولاد اغلب کتاب‌های شطرنج به زبان روسی را از سفرهای کاری خود به اتحاد جماهیر شوروی سابق به کتابخانه همیشه در حال رشد دنیل اضافه می‌کرد.»

دنیل از همه چیز درباره شطرنج لذت می‌برد، چه بازی کردن، مطالعه یا یادگیری تاریخ بازی باشد. —جان دونالدسون

«دنیل از سنین پایین به بازی بازگشت—تدریس، سخنرانی، و نوشتن. او اولین کتاب خود، تسلط بر شطرنج پوزیسیونی، را تنها در ۱۴ سالگی نوشت. برخی سوال می‌کردند که چگونه ممکن است کسی در این سن بتواند اینقدر خوب بنویسد، اما اگر دنیل را می‌شناختید، تعجب‌آور نبود.»
[تصویر:  attachment.php?aid=1127]

دونالدسون همچنین کاپیتانی نارودیتسکی در طول قهرمانی تیمی جهانی ۲۰۱۵ در ارمنستان را به یاد آورد. «ما رتبه نهم از ده تیم بودیم، اما دنیل و هم تیمی‌هایش ایالات متحده را به تساوی برای مقام چهارم رساندند. دنیل امتیاز ۴/۷ را کسب کرد، از جمله برد مقابل یاکوونکو. این تنها حضور او برای تیم ملی بود، اما نشان داد که او قبلاً قدرت ۵۰ نفر برتر جهان را داشت.»
«من دنیل را به خاطر عشقش به یادگیری، طنزش—چه تقلیدهای عالی از افسانه‌های شطرنج انجام می‌داد!—و مهربانی‌اش به یاد خواهم داشت.»

نارودیتسکی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به‌عنوان استاد بزرگ مقیم مرکز شطرنج شارلوت خدمت کرد، جایی که پس از تحصیل تاریخ در دانشگاه استنفورد، خانه خود را ساخت.

یادها

روحش شاد، دوست عزیزم دنیل نارودیتسکی، من هنوز نمی‌توانم باور کنم — الکساندر بورتنیک (@BortnykChess) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵

استاد بزرگ دنیل نارودیتسکی درگذشت. او یک بازیکن شطرنج با استعداد، مفسر و مربی بود. فیده عمیق‌ترین تسلیت‌های خود را به خانواده و عزیزان دنیل ارسال می‌کند. — فدراسیون بین‌المللی شطرنج (@FIDE_chess) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵

کاملاً ویران. — سم شنکلند (@SamShankland) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵

با اندوه بسیار، بنیاد شطرنج کاسپاروف درگذشت استاد بزرگ دنیل نارودیتسکی، یکی از درخشان‌ترین ستاره‌هایی که از برنامه‌های ما ظهور کردند، را عزاداری می‌کند. استعداد، خلاقیت و عشق دانیا به شطرنج الهام‌بخش همه کسانی بود که او را می‌شناختند، از دانش‌آموزان تا رقبای همکار. — کاسپاروف (@Kasparov_Chess) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵

من چیزی برای بیان ندارم. او یک فرد بسیار مهربان، یک بازیکن شطرنج قوی، یک مفسر عالی شطرنج بود. روحش شاد باشد، دنیل نارودیتسکی. — جودیت پولگار (@GMJuditPolgar) ۲۰ اکتبر ۲۰۲۵

«یک ساعت گذشته بی‌حس اینجا نشسته بودم و به این خبر خیره شده بودم. دنیا امروز یک مرد درخشان را از دست داد. باشد که یادش برای همیشه زنده بماند و باشد که ما همیشه سهم او در بازی زیبایمان را گرامی بداریم.» — لوی روزمن

«من ویران شده‌ام. این یک ضرر عظیم برای دنیای شطرنج است.» — هیکارو ناکامورا

«قلب‌ها را به درد آورد. تسلیت عمیق من.» — علیرضا فیروزجا

«من کلمه‌ای برای بیان ندارم. او چه انسان باورنکردنی‌ای بود. روحش شاد باشد دانیا.» — آنا کرملینگ

«این شوک‌آور است! من دنیل را از زمانی که او یک بچه جوان بود می‌شناختم. والدینش او را به خانه من فرستادند تا بتواند با سایر شاگردان من تمرین کند. همیشه یک بچه خوب و مودب! تازه او را در @CLTchesscenter دیدم» — سوزان پولگار

«تراژدی غیرقابل تصور. یک فرد عالی، بازیکن شطرنج و کارشناس تاریخ شطرنج. می‌توانستم ساعت‌ها فقط به دانیا گوش دهم که بدون زحمت زبان انگلیسی را به اراده خود خم می‌کند - به‌عنوان یک همکار خالق محتوا، من آن را بسیار تحسین می‌کردم. روحش شاد.» — آگادماتور

«ویران و قلب‌شکسته. دانیا یکی از مهربان‌ترین، متفکرترین، و باورنکردنی‌ترین افرادی بود که تا به حال ملاقات کردم و خیلی خوش‌شانسم که در طول سال‌ها با او کار کردم و از او یاد گرفتم. او واقعاً دنیا را جای بهتری کرد و بیشتر از آنچه کلمات می‌توانند بیان کنند دلتنگ خواهد شد. دعاهای من با خانواده نارودیتسکی است. غیبت او در جامعه شطرنج جایگزین‌ناپذیر خواهد بود» — نمو ژو

«دنیل یک ستاره درخشان از یک فرد بود. اصیل، باهوش—کسی که وقتی ملاقات می‌کنی فوراً فکر می‌کنی "وای، این پسر در هر کاری که ذهنش را روی آن بگذارد موفق خواهد شد." او یک کتاب شطرنج را در سن ۱۴ سالگی منتشر کرد! اما او همچنین یک فرد حساس و عمیقاً متواضع بود. با وجود درخشندگی‌اش، او هرگز نمی‌خواست کسی را تحت الشعاع قرار دهد - همیشه فضایی برای دیگران ایجاد می‌کرد تا استعدادهای خود را به نمایش بگذارند. از همه ویژگی‌های او، فکر می‌کنم این همان چیزی است که بیشترین تاثیر را روی من گذاشت.» — جان بارتولومیو

«این کاملاً ویرانگر است. دانیا یک دوست و الگوی شگفت‌انگیز نه تنها برای خودم، بلکه برای بسیاری از افراد در جامعه شطرنج بود. عمیق‌ترین تسلیت‌های من به خانواده، دوستان و همه کسانی که او را می‌شناختند. تو خیلی دلتنگ خواهی شد، دانیا. روحت شاد.» — اریک روزن

«این کاملاً شوک‌آور است! تسلیت عمیق من.» — ویدیت گوجراتی

«خدای من... دنیل، نه، نه، نه! نمی‌توانم باور کنم. من خیلی منتظر بودم که دوباره در دسامبر همدیگر را ملاقات کنیم، داستان‌ها را به اشتراک بگذاریم. روح تو آرامش ابدی پیدا کند - هرگز فراموش نخواهی شد. زندگی خیلی کوتاه است.» — آرتورس نیکسانس

«این واقعا وحشتناک است. همه چیز اشتباه است و بدتر می‌شود. یادش گرامی باد.» — پیتر سویدلر

«من شاهد فوران عشق به مردی بودم که آنقدر فروتن بود که به اشتباه می‌گفت لیاقتش را ندارد. چشمانم اشک آلود شده و یکی از نمایش‌های کمدی مورد علاقه‌اش را تماشا می‌کنم و می‌توانم خنده‌اش را از فکر استفاده من از رسانه‌های اجتماعی بشنوم.

دنیل نارودیتسکی به شکلی دوست‌داشتنی و مسحورکننده درخشان بود. او یک فرهنگ لغت انسانی بود که به طور اتفاقی کلماتی مانند شیرین و دلنشین را از قلم می‌انداخت، همه اینها در حالی بود که شطرنج تاکتیکی حرفه‌ای را با ثانیه‌شمار بازی می‌کرد. او همیشه وقت پیدا می‌کرد تا به مخاطبانش کمک کند گنجینه‌های پنهان یک وضعیت را کشف کنند، یک مربی فداکار برای همه کسانی که به دنبال پیشرفت بودند.

برخی از شما ممکن است از دانیا و من که در طول سال‌ها با هم مفسری می‌کردیم لذت برده باشید، و امیدوارم بتوانید به‌وضوح ببینید که ما یک پیوند عمیق و اشتیاق واقعی به بازی را به اشتراک می‌گذاشتیم. دانیا فقط یک همکار و دوست نزدیک نبود، بلکه یک روح هم‌ذات‌پندار بود. ما هر دو تاریخ مطالعه کردیم و به‌طور منظم متوجه شدیم که همان کتاب را می‌خوانیم یا همان برنامه را تماشا می‌کنیم (معمولاً به این دلیل که اگر من به یکی اشاره می‌کردم، او آنقدر کنجکاو بود که مجبور بود خودش شروع کند). ما ساعت‌ها صحبت می‌کردیم و هنوز همیشه موضوعات بیشتری برای بحث داشتیم. دلیل اینکه او یک معلم باورنکردنی بود این است که او یک دانش‌آموز زندگی بود، همیشه مشتاق یادگیری.

دانیا فقط دو ماه پیش در عروسی من بود، و چه کاری نمی‌کردم که حالا دوباره او را ببینم. ما برنامه‌های زیادی داشتیم از پوشش تورنمنت تا ساخت ویدیوها. ما خاطرات بسیار بیشتری برای ساختن داشتیم.

من بعداً حرف‌های بیشتری برای گفتن خواهم داشت، اما در حال حاضر از شما می‌خواهم که به حریم خصوصی خانواده و عزیزان دانیا احترام بگذارید.

دوست من، آنجا یک هدست برای من کنار خودت بگذار. من هم با شوخی‌هایم می‌آیم» — رابرت هس

مایک کلاین و پیتر دوگرز به این داستان کمک کردند.

ترجمه : محمد فتاحی

برای دیدن چندبازی و ویدیو منتخب به لینک زیر مراجعه کنید:

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

۳۰-مهر-۰۴, ۰۴:۳۱ عصر
وبسایت جستجو پاسخ
 سپاس شده توسط omidka

پیام‌های داخل این موضوع
استاد بزرگ و مفسر محبوب، دنیل نارودیتسکی، به‌طور تراژدیک در ۲۹ سالگی درگذشت - توسط Admin - ۳۰-مهر-۰۴, ۰۴:۳۱ عصر

چه کسانی این موضوع را مشاهده کرده‌اند
5 کاربر این موضوع را خوانده‌اند
Cupid_reza (دیروز ۰۶:۰۸ عصر), Admin (۱۰-آبان-۰۴ ۱۰:۲۷ عصر), omidka (۷-آبان-۰۴ ۱۱:۴۷ صبح), Ali98 (۶-آبان-۰۴ ۱۲:۲۰ صبح), reza.heydarichours@gmail.com (۳۰-مهر-۰۴ ۰۶:۳۱ عصر)

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

راه های تماس با ما

irchess.ir [at] gmail [dot] com
@Kingofcheat
@irchessbot

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی