انجمن شطرنج ایران Iranian Chess Forum

نخستین و بزرگترین انجمن شطرنج در ایران

شطرنج,کتاب,اخبار,مقاله,فیلم آموزشی,بزرگان شطرنج

شطرنج

انجمن شطرنج ایران
شطرنج
مهمان گرامی خوش آمدید! لطفا برای استفاده از امکانات انجمن   وارد شوید یا ثبت نام کنید
استایلر





بستن


مهم:در صورت خرید از سایت اگر فایل برای شما ارسال نشد و یا پیغام تراکنش ناموفق را دریافت کردید حتما از طریق تلگرام با آیدی Kingofcheat@ با مدیریت سایت تماس بگیرید.با تشکر




قوانین و مقررات بازی با بحث درباره ادعای تساوی
زمان کنونی: ۹-فروردين-۰۳, ۱۰:۲۷ عصر
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
نویسنده: mohammadi
آخرین ارسال: mohammadi
پاسخ ها 1
بازدید 12792

قوانین و مقررات بازی با بحث درباره ادعای تساوی
نویسنده پیام
مدیر ارشد انجمن


مدیر ارشد انجمن

وضعيت : آفلاین
ارسال‌ها: 225
تاریخ عضویت: آبا ۱۳۹۱

اعتبار: 30
مهره مورد علاقه
سابقه شطرنج
7 سال
گشايش مورد علاقه
C4
ریتينگ
محل سکونت
اسلام آبادغرب
دلنوشته من خدمت به هموطنانم افتخار من است

سطح: 14
اعتبار: 16 / 325
مهارت: 75 / 10,809
تجربه: 1 / 100
سپاس ها 152
سپاس شده 289 بار در 164 ارسال

ارسال: #1
قوانین و مقررات بازی با بحث درباره ادعای تساوی
گفت و گوی خود را درباره قوانین و مقررات بازی با بحث درباره ادعای تساوی آغاز می کنیم. بحثی که از یک طرف بسیار مهم است و از طرف دیگر تا حدودی پیچیده. لذا توضیحات بیشتری را طلب می کند.



در جریان بازی ممکن است وضعیت هایی پیش بیاید که بر اساس آن بازیکن می تواند داور را فرا خوانده و ادعای تساوی نماید. یکی از مواردی که بازیکن می تواند ادعاد تساوی نماید، هنگامی است که یک پوزیسیون یکسان حداقل سه بار در جریان یک بازی پیش آید. بحث در این مورد دو بخش جداگانه را شامل می شود. یک قسمت تعریف پوزیسیون یکسان، بدین معنا که چه پوزیسیون هایی را یکسان می دانیم و قسمت دیگر چگونگی مطرح کردن ادعای تساوی.

تعریف پوزیسیون یکسان

طبق قانون فیده پوزیسیون های یکسان بایستی از شرایط زیر برخوردار باشند:

1- مهره های موجود در صفحه در پوزیسیون ها چه از نظر تعداد و نوع آنها و چه از نظر خانه هایی که تصرف کرده اند به طور کامل مشابه باشد.

2- شیوه حرکت مهره ها در همه پوزیسیون ها یکنواخت باشد از جمله وضعیت و حق قلعه رفتن در پوزیسیون ها تغییر نکرده باشد. برای مثال اگر در یک پوزیسیون حق قلعه رفتن وجود داشته باشد ولی در پوزیسیون مشابه آن حق قلعه رفتن از بین رفته باشد این دو پوزیسیون را نمی توان یکسان دانست ( برای نمونه در یک پوزیسیون شاه ها و رخ ها بدون اینکه حرکتی کرده باشند در مکان اولیه خود می باشند و در یک پوزیسیون دیگر گرچه انها در مکان اولیه خود هستند، در طول بازی به خانه دیگری حرکت کرده و سپس به خانه اولیه خود برگشته اند. لذا شکل ظاهری هر دو پوزیسیون به طور کامل یکسان و مشابه می باشد ولی در یک پوزیسیون حق قلعه رفتن پابرجاست و در دیگری این حق ساقط شده است و به همین جهت قانون آنها را یکسان نمی داند.)

در مورد شیوه حرکت مهره ها علاوه بر حق قلعه رفتن مسئله گرفتن پیاده در حال عبور هم مطرح است. برای مثال اگر در یک پوزیسیون بازیکن می تواند پیاده حریف را بر اساس حق گرفتن پیاده در حال عبور بگیرد و در پوزیسیون های دیگر این حق از بین رفته آن پوزیسیون ها را نمی توان یکسان دانست.

3- بالاخره پوزیسیون ها وقتی یکسان محسوب می شوند که در آنها نوبت حرکت با یک بازیکن باشد. به این معنی که اگر در یک پوزیسیون که روی صفحه پدیدار شده نوبت حرکت با سفید است در سایر پوزیسیون ها هم نوبت با سفید باشد یا به عکس.

در اینجا می بایست این نکته را یادآور شد که تکرار پوزیسیون نیازی ندارد که حداقل سه بار متوالی تکرار شود بلکه پیش آمدن آن در طول بازی کافی می باشد.

اما در مورد چگونگی مطرح کردن ادعای تساوی نکته اصلی در این است که فقط بازیکنی که نوبت حرکت با اوست می تواند ادعای تساوی را مطرح نماید. در این مورد دو حالت ممکن است پیش بیاید.

حالت اول- وقتی نوبت حرکت به بازیکن می رسد پوزیسیون حاضر در روی صفحه سه بار پدیدار شده باشد. در این صورت بازیکن می تواند هر دو ساعت را متوقف نموده، داور را فرابخواند و بگوید که پوزیسیون موجود سه بار یا بیشتر از سه بار تکرار شده. لذا بازی مساوی است.

حالت دوم- وقتی نوبت به بازیکن می رسد پوزیسیون سه بار تکرار نشده است ولی بازیکن می تواند با انجام حرکت خود پوزیسیونی را روی صفحه ایجاد کند که مدعی است قبلا دوبار یا بیشتر تکرار شده. در چنین حالتی بازیکن نباید حرکت مزبور را انجام دهد. بلکه حرکت خود را ثبت نموده ساعت ها را متوقف و داور را فراخوانده و بگوید با حرکتی که ثبت کرده و قصد انجام آن را دارد پوزیسیون حداقل سه بار تکرار خواهد شد. در خاتمه اضافه می کنیم بازیکنی که ادعای تساوی کرده نمی تواند ادعای خود را پس بگیرد و مطلب دیگر اینکه ادعای تساوی به منزله پیشنهاد تساوی هم تلقی می شود. لذا اگر بازیکنی ادعای تساوی نماید حریف او می تواند بازی را مساوی اعلام کند. در هر حال اگر ادعا نادرست باشد داور سه دقیقه به زمان باقی مانده حریف اضافه می کند و سپس بازی ادامه می یابد.

نکته دیگر اینکه چنانچه ادعا بر اساس حرکت مورد نظر مدعی باشد و ادعا نادرست باشد، مدعی مجبور است حرکت مزبور را که ثبت کرده انجام دهد.

کمیته داوران فدراسیون شطرنج

mohammadi
۲۹-آذر-۹۱ ۰۱:۵۰ عصر
وبسایت جستجو پاسخ
 سپاس شده توسط mohammadamin ، Admin


چه کسانی کسی از این موضوع دیدن کردن
24 کاربردرحال خواندن این موضوع:
sirvan_86 (۲۰-دي-۹۹, ۰۹:۰۵ عصر)، mmfs1990 (۱۰-بهمن-۹۸, ۱۲:۳۵ صبح)، milam36682 (۳۰-دي-۹۸, ۰۹:۳۱ صبح)، Arbiter.ebrahimi (۱۶-مرداد-۹۸, ۰۱:۵۵ عصر)، mehdifalahyanmf9@gmail.com (۸-خرداد-۹۸, ۱۱:۲۰ عصر)، Samaneh (۲۷-بهمن-۹۷, ۰۸:۵۸ صبح)، emadbandar67 (۲۸-تير-۹۷, ۰۶:۰۷ عصر)، max13124 (۶-شهريور-۹۶, ۱۱:۲۷ عصر)، mohammad013 (۲۰-فروردين-۹۶, ۱۲:۵۵ صبح)، Admin (۲۲-مرداد-۹۵, ۰۱:۲۰ عصر)، babak49 (۴-بهمن-۹۴, ۱۲:۴۴ صبح)، ramin_kamal (۲۷-مهر-۹۴, ۰۴:۱۷ عصر)، iraj (۵-مرداد-۹۴, ۱۲:۰۳ صبح)، mohsenmoghimi1389 (۱۹-ارديبهشت-۹۴, ۱۰:۵۹ عصر)، bat9865 (۲۸-دي-۹۳, ۱۱:۴۰ عصر)، gh452003 (۶-دي-۹۳, ۰۳:۱۷ صبح)، hamid_rj3 (۲۸-تير-۹۳, ۱۲:۵۶ صبح)، m_I_S (۱۰-بهمن-۹۲, ۰۴:۳۱ عصر)، sahra (۹-دي-۹۲, ۱۱:۲۴ عصر)، mohammadamin (۲۳-آبان-۹۲, ۰۸:۲۹ عصر)، tavakolipourali (۹-مهر-۹۲, ۰۵:۲۲ عصر)، poryan (۳-شهريور-۹۲, ۱۰:۲۱ عصر)، sohmar (۱-مرداد-۹۲, ۰۷:۵۱ عصر)، farshad444 (۱۵-تير-۹۲, ۰۲:۵۱ عصر)

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: