مهمان گرامی خوش آمدید! لطفا برای استفاده از امکانات انجمن   وارد شوید یا ثبت نام کنید
استایلر

بستن

مهم:در صورت خرید از سایت اگر فایل برای شما ارسال نشد و یا پیغام تراکنش ناموفق را دریافت کردید حتما از طریق تلگرام با آیدی Kingofcheat@ با مدیریت سایت تماس بگیرید.با تشکر

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راه رسیدن به عنوان استاد بین‌المللی
نویسنده پیام
مدیر کل سایت

مدیر کل سایت

وضعيت : آفلاین

اعتبار: 127
مهره مورد علاقه
سابقه شطرنج
بیش از 10 سال
گشايش مورد علاقه
b4
ریتينگ
1820
دلنوشته من انجمن شطرنج ایران،نخستین انجمن تخصصی شطرنج
سپاس ها 914
سپاس شده 1190 بار در 520 ارسال

ارسال: #1
new  راه رسیدن به عنوان استاد بین‌المللی
[تصویر:  attachment.php?aid=1091]

راه رسیدن به عنوان استاد بین‌المللی

در سال ۲۰۱۸، تیان‌چی وانگ تنها ۵۰ واحد ریتینگ با عنوان استاد بین‌المللی فاصله داشت. اما اوضاع بدتر شد و تیان‌چی را مجبور کرد تغییرات ضروری برای رسیدن به این نقطۀ عطف انجام دهد.

مایک تایسون یک‌بار گفت: «همه نقشه دارند تا زمانی که مُشتی به صورتشان بخورد.»
و وقتی مُشت می‌خوریم، استقامت‌مان آزمایش می‌شود. سپس یک انتخاب داریم – با وجود ضربه به جلو حرکت کنیم یا تسلیم درد شویم و تسلیم شویم.

این همان انتخابی بود که تیان‌چی وانگ، دانشجوی بیست‌ساله‌ای با ریتینگ بالای ۲۲۰۰، در مسیر تبدیل شدن به استاد بین‌المللی با آن مواجه شد.

۲۰۱۷ - ۲۰۱۸: شروعی برق‌آسا

برای تبدیل شدن به استاد بین‌المللی، بازیکن باید ۳ نورم استاد بین‌المللی کسب کند و از ۲۴۰۰ عبور کند. تیان‌چی تا سال ۲۰۱۸ شرط اول را برآورده کرده بود.
«در سال ۲۰۱۷، در اولین تورنمنت نورم دار شرکت کردم و در آن‌جا نورم استاد بین‌المللی گرفتم. و تا نوامبر ۲۰۱۸، هر ۳ نورم لازم برای تبدیل شدن به استاد بین‌المللی را داشتم.»

با ریتینگ ۲۳۵۴ و تمام نورم‌های مورد نیاز تا نوامبر ۲۰۱۸، به نظر می‌رسید که تنها مسئلۀ زمان باشد تا تیان‌چی ۵۰ واحد دیگر بگیرد و استاد بین‌المللی شود.

اوضاع بدتر می‌شود

ابتدا، او در لیست دسامبر ۲۰۱۸ ریتینگش را از دست داد. آن‌چه پس از آن آمد، دورۀ سختی بود که صبر و استقامت تیان‌چی را آزمایش کرد.
«در ۲۰۱۹ هنوز سعی می‌کردم تنها کار کنم و موفقیت‌های متفاوتی داشتم. نکتۀ اصلی این بود که شطرنج را به شیوه‌ای منظم تمرین نمی‌کردم. بعداً، آوتیک این مشکل را با چند درس خیلی سریع حل کرد.»

سال ۲۰۲۰ نیز با شروع بدی آغاز شد و ریتینگ تیان‌چی در فوریه ۵۰ واحد کاهش یافت و به ۲۲۵۶ رسید. این پایین‌ترین درجه‌ای بود که او در تقریباً ۳ سال داشت. برای بدتر کردن اوضاع، پاندمی{کرونا} تمام تورنمنت‌های شطرنج را متوقف کرد.

آن‌چه در تاریکی می‌درخشد، تبلیغ است

یک روز وقتی در فیس‌بوک اسکرول می‌کرد، تیان‌چی با یک تبلیغ برخورد کرد.
«پس از ۲ تورنمنت بد در ۲۰۲۰، تبلیغ چس‌مود را در فیس‌بوک دیدم. به نظر روش ساختاریافته‌ای می‌رسید که بتوانم شطرنج‌ام را بهبود دهم. همچنین، از ابتدای ۲۰۲۰ تا اواخر ۲۰۲۱ شروع به کار با آوتیک کردم.»

با این، سفر تیان‌چی برای کار با چس‌مود و همچنین با استاد بزرگ آوتیک آغاز شد.

آن‌چه تو را نمی‌کشد، قوی‌ات می‌کند

به جای مأیوس شدن به خاطر پاندمی و سال سختی که داشت، تیان‌چی ایمانش را روی برنامۀ رشد گذاشت.

«برنامۀ رشدی را که آوتیک برایم تنظیم کرده بود دنبال می‌کردم. او گفت که حدود ۱ سال طول می‌کشد تا کاملاً به مجموعۀ متفاوتی از گشایش‌ها منتقل شوم.»

حفظ ذهنیت درست

ذهنیت تیان‌چی را می‌توان با این یک کلمه درک کرد.
«کوگرو است.»
برای کسانی که نمی‌دانند، کوگرو شعار چس‌مود برای رشد مداوم است.
«می‌بینم بعضی‌ها این اشتباه را می‌کنند. چیزی از دوره‌ها یاد می‌گیرند و سپس ثابت می‌مانند. وقتی کوگرو نیست، بهبود نمی‌یابند.»

با ذهنیت درست و زمان زیاد در دست (به خاطر پاندمی)، تیان‌چی شروع به رفع مشکلاتی کرد که با آن‌ها مواجه بود.

نظم دادن به تمرین

ابتدا، تیان‌چی باید ساختاری به تمرینش می‌داد.

«همه‌چیزی که بازی می‌کردم را تغییر می‌دادیم. فقط همه‌چیز را با دوره‌های چس‌مود بررسی می‌کردم. سپس او (آوتیک) گفت یکی از بهترین راه‌های حفظ شاخه‌های گشایش بدون فراموش کردن، انجام بازی‌های منظم برق است.»

تغییر به سیستم گشایش جدید

سپس، او انتخاب ناراحت‌کنندۀ گذار به بازی ۱.e4 با سفید را کرد. در گذشته، صرف فکر کردن به مطالعۀ ۱.e4 مانند کاری غول‌پیکر به نظر می‌رسید.
«قبل از ۲۰۲۰، به ۱.e4 نگاه می‌کردم و فکر می‌کردم – خب، چند حرکت باید حفظ کنم؟»
اما مطالعه از دوره‌های چس‌مود دیدگاه تیان‌چی را تغییر داد.

«خیلی چشم‌گشا بود که او (آوتیک) نشان داد ۱.e4 را می‌توان به شیوه‌ای نه چندان وقت‌گیر مطالعه کرد. پس از این‌که تمام دوره‌های ۱.e4 را از چس‌مود یاد گرفتم، چیزها برایم طبیعی شد. و حتی مثل مواقع نادری که او چند حرکت کامپیوتری وارد می‌کند، برایم منطقی است که بازی کنم.»

[تصویر:  attachment.php?aid=1092]

رپرتوار جدید با ۱.e4 زندگی را برای حریفان تیان‌چی سخت‌تر کرد.

«ابتدا، مردم راحت نبودند. بنابراین فوراً حدود ۱۰۰ امتیاز گرفتم.»

کاهش «پیشنهاد مساوی؟»

قبلاً، تیان‌چی بارها مساوی پیشنهاد می‌داد. این باید تغییر می‌کرد.
«در گذشته، خیلی بیش‌تر از الان مساوی پیشنهاد می‌دادم. پیشنهادهای مساوی را به طور قابل توجهی کاهش داده‌ام{مقاله مرتبط با این مورد بعدا ترجمه خواهد شد}. این باعث شد متوجه شوم با چقدر ظرافت می‌توان از موقعیت‌های ظاهراً عادی استفاده کرد.»
این تغییر به او کمک کرد تا موقعیت‌های مساوی را به پیروزی تبدیل کند.

«برای مثال، در تورنمنت اخیری که بازی کردم، ۴ آخربازی بود که می‌توانستم تسلیم شوم و با مساوی موافقت کنم. اما کنجکاو شدم ببینم آیا حریفان‌ام دفاع درست را پیدا می‌کنند یا نه. متأسفانه برای آنها که پیدا نکردند.»

[تصویر:  attachment.php?aid=1093]
آخربازی‌ای که تیان‌چی با خانوادۀ چس‌مود به اشتراک گذاشته بود.
برای مثال – در وضعیت بالا، حریف تیان‌چی (سفید) ایدۀ پات دیدنی دارد که بازی را نگه می‌دارد – ۱.Rf2+!! اما آن‌ ۱.Ra1? بازی کرد و در نهایت باخت.

انتخاب بهتر تورنمنت

انتخاب تورنمنت‌های مناسب برای افزایش ریتینگ نیز انتخاب هوشمندانه‌ای ثابت شد.

«در تورنمنت‌های ضعیف‌تر با بازیکنانی حدود ۲۰۰۰ ایلو بازی می‌کردم. آوتیک از من خواست که این کار را متوقف کنم و در رویدادهای سطح بالاتر بازی کنم.»

انفجار درجه ریتینگ

با تمام این تغییرات، تیان‌چی به زودی دوباره از ۲۳۰۰ گذشت. پشت صحنه، ریتینگ آنلاینش در ۱ سال ۳۰۰ امتیاز منفجر شده بود، از ۲۵۰۰ به ۲۸۰۰!

جهش عظیم ریتینگ تیان‌چی وانگ: ۳۰۰ واحد در ۱ سال!

[تصویر:  attachment.php?aid=1094]
با این‌حال، مانع «روحی» عبور از ۲۴۰۰ هنوز آن‌جا بود.

حمله به ۲۴۰۰

در می ۲۰۲۲، تیان‌چی ریتینگ ۲۳۳۱ داشت و قرار بود در ۳ تورنمنت بازی کند. در ۲ رویداد اولیه، او ۳۸ واحد افزایش داد. با این‌حال، هنوز فاصلۀ ۳۱ واحد برای عبور از ۲۴۰۰ در آخرین رویداد داشت.
«پس از کسب ۵ امتیاز از ۶ بازی، احساس کردم این می‌تواند تورنمنتی باشد که عنوان استاد بین‌المللی‌ام را کسب کنم.»
با این‌حال، در ۲ دور بعدی ۲ مساوی شد. بنابراین تنها راه عبور از ۲۴۰۰، برد در دور آخر مقابل استاد بین‌المللی مارک پلاتکین بود.
«با مساوی موافق بودم. اما فکر کردم چرا بیش‌تر تلاش نکنم؟»

با بازی خوب در گشایش، تیان‌چی یک رخ گرفت و به وضعیت زیر رسید.

[تصویر:  attachment.php?aid=1095]

با وجود یک رخ اضافه، سفید باید دقیق باشد. تیان‌چی در این‌جا ۱.e5 کرد، با شجاعت دفاع کرد و بازی را برد.

با این، انتظار طولانی تقریباً ۴ سال به پایان شیرینی رسید – تیان‌چی استاد بین‌المللی شده بود!

احساس تبدیل شدن به استاد بین‌المللی

«در لحظات اولیه، در واقع افرادی که پیشرفت شطرنج مرا دنبال می‌کردند، به طور قابل توجهی بیش‌تر از من هیجان‌زده بودند.»

«سپس کم‌کم خودم شروع به قدردانی بیش‌تر از فرصت‌های زندگی کردم که در نتیجۀ عبور از ۲۴۰۰ به وجود آمد.»

[تصویر:  attachment.php?aid=1096]
نمودار پیشرفت تیان‌چی

تشکر از حامیان!

بسیاری در مسیر تبدیل شدن تیان‌چی به استاد بین‌المللی از او حمایت کردند.
«۳-۴ نفر بودند که با آن‌ها بازی‌های تمرینی انجام دادم. ۲ حریف تمرینی از چس‌مود داشتم{مقاله مرتبط بعدا ترجمه خواهد شد}. یکی‌شان پرین و دیگری تانادون بود (هر دو بازیکنان برتر تایلند هستند و به همراه استاد بزرگ آوتیک تمرین می‌کنند). بقیه را در تورنمنت‌ها ملاقات کردم.»
«۲ نفر دیگر هستند که نزدیک‌ترین دوستان من هستند. آن‌ها همیشه می‌گفتند که باید به جلو حرکت کنم.»

«و احتمالاً ۴-۵ مربی دیگر، از جمله همۀ کسانی که از ابتدای سفر شطرنج من با من بودند. و البته والدین و پدربزرگ و مادربزرگم.»

عنوان جدید، فرصت‌های جدید

با عنوان استاد بین‌المللی در دست، تیان‌چی احساس می‌کند درهای بستۀ زیادی برایش باز شده.
«شاید خیلی فروتن باشم. می‌فهمم که ۲۰۰۰ نفر با عناوین بهتر و هزار نفر دیگر با ریتینگ بهتر وجود دارند. اما خیلی خوشحال بودم که دیدم فرصت‌های زیادی پس از رسیدن به ۲۴۰۰ پیش آمد.»
«چون با ریتینگ قبلی‌ام، احتمالاً هرگز فرصت پیوستن به تیم‌های شطرنج بین‌دانشگاهی را نمی‌داشتم. عنوان برای بورسیه کامل که وقتی خارج از ایالت‌تان هستید، خیلی مهم است.»

در این قسمت، تیان‌چی با جواب‌های غیرقابل پیش‌بینی آمد. لذت ببرید!

مهرۀ شطرنج مورد علاقه.

نقل قول: اسب.

بازیکن مورد علاقه از نسل فعلی.
نقل قول: ایلیا نیژنیک.

چون بهترین بازیکنی است که با او در تماس بوده‌ام.

بازیکن مورد علاقه از نسل گذشته.
نقل قول: تیگران پتروسیان.

از این‌که در کتاب‌هایی نمایش داده شوم که در طرف بازندۀ حملۀ مینیاتوری هستم، متنفرم. و دیدم که اگر از رد پای پتروسیان پیروی کنم، این هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

گشایش مورد علاقه‌تان.
نقل قول: خب، این برای آوتیک است – دفاع ایتالیایی.
«بازی کردن با سیاه در برابر ۱.d4 خیلی نوآورانه است. و او مرا متقاعد کرد.»
ایتالیایی در برابر ۱.d4؟ با سیاه؟ چطور؟

در واقع، هیچ نام رسمی برای آن شاخه وجود ندارد چون نیکولو پاسینی، ایتالیایی، پیشگام آن بوده.

[تصویر:  attachment.php?aid=1097]

توجه – این شاخه با موفقیت توسط شاگردان استاد بزرگ آوتیک بازی شده و حتی استاد بزرگ گابوزیان هم گاهی آن را بازی کرده. نسبت به گامبی بنکو که در رپرتوارمان توصیه می‌کنیم، پیچیده‌تر است و ظرافت‌های پنهان بیش‌تری دارد.

پیام به کسی که نورم‌های استاد بین‌المللی‌اش را می‌گیرد.
نقل قول: خیلی سخت فکر نکن.

دلیلی هست که استاد بزرگی بازی‌های نورم استاد بین‌المللی را نمایش‌های سیرک خوانده

سبک بازی‌تان در یک کلمه.

نقل قول: سرکوب‌گر.

گشایش/وسط‌بازی/آخربازی – کدام مورد علاقه‌تان است؟
نقل قول: وسط‌بازی.

چون کم‌ترین وابستگی به کامپیوتر را دارد.

سریع یا کلاسیک یا برق – کدام را بیش‌تر لذت می‌برید؟

نقل قول: کلاسیک.

دورۀ مورد علاقه‌تان در چس‌مود.

نقل قول: دورۀ یوهان هلستن دربارۀ دفاع.

آیینی برای مود خوب شما.
نقل قول: غذای خوب خوردن.

در مورد انتخاب غذا، شکلات را انتخاب می‌کنم

یک چیزی که برای بهبود شطرنج‌تان انجام می‌دهید چیست؟

نقل قول: مدام چیزهای جدید دربارۀ گشایش‌ها تا انتها یاد گرفتن.

اگر کایسا(الهه شطرنج) بتواند ابرقدرت شطرنجی به شما بدهد، ترجیح می‌دهید چه باشد؟ چه ابرقدرت شطرنجی دوست دارید داشته باشید؟
نقل قول: ببینم حریفم به چه فکر می‌کند.

گاهی، دوست داشتم ببینم چرا ۴۰ دقیقه روی موقعیت ساده وقت می‌گذارند؟

تاریخ انتشار مقاله ۱۶ آگوست ۲۰۲۲

ترجمه : محمد فتاحی

منبع:دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

فایل‌(های) پیوست شده
.webp   0.webp (اندازه: 103.21 KB / تعداد دفعات دریافت: 114)
.webp   1.webp (اندازه: 127.66 KB / تعداد دفعات دریافت: 114)
.webp   2.webp (اندازه: 98.97 KB / تعداد دفعات دریافت: 109)
.webp   3.webp (اندازه: 17.55 KB / تعداد دفعات دریافت: 106)
.webp   4.webp (اندازه: 124.29 KB / تعداد دفعات دریافت: 109)
.webp   5.webp (اندازه: 45.9 KB / تعداد دفعات دریافت: 110)
.webp   6.webp (اندازه: 128.67 KB / تعداد دفعات دریافت: 109)
۱۹-شهریور-۰۴, ۰۶:۵۲ عصر
وبسایت جستجو پاسخ

چه کسانی این موضوع را مشاهده کرده‌اند
4 کاربر این موضوع را خوانده‌اند
Admin (۲-آبان-۰۴ ۰۵:۰۲ عصر), amirazbomb (۶-مهر-۰۴ ۰۱:۵۰ صبح), Cupid_reza (۱۹-شهریور-۰۴ ۱۱:۱۱ عصر), Rojman (۱۹-شهریور-۰۴ ۰۸:۲۹ عصر)

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

راه های تماس با ما

irchess.ir [at] gmail [dot] com
@Kingofcheat
@irchessbot

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی