انجمن شطرنج ایران Iranian Chess Forum

نخستین و بزرگترین انجمن شطرنج در ایران

شطرنج,کتاب,اخبار,مقاله,فیلم آموزشی,بزرگان شطرنج

شطرنج

انجمن شطرنج ایران
شطرنج
مهمان گرامی خوش آمدید! لطفا برای استفاده از امکانات انجمن   وارد شوید یا ثبت نام کنید
استایلر





بستن


مهم:در صورت خرید از سایت اگر فایل برای شما ارسال نشد و یا پیغام تراکنش ناموفق را دریافت کردید حتما از طریق تلگرام با آیدی Kingofcheat@ با مدیریت سایت تماس بگیرید.با تشکر




بهانه.علیرضا شفیعی ارگانیزر بین المللی شد.!!
زمان کنونی: ۱۱-ارديبهشت-۰۳, ۰۷:۲۲ عصر
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان
نویسنده: nedabani
آخرین ارسال: nedabani
پاسخ ها 1
بازدید 7507

بهانه.علیرضا شفیعی ارگانیزر بین المللی شد.!!
نویسنده پیام
کاربر ارزشمند


کاربر ارزشمند

وضعيت : آفلاین
ارسال‌ها: 168
تاریخ عضویت: خرد ۱۳۹۲

اعتبار: 29
مهره مورد علاقه
سابقه شطرنج
2 سال
گشايش مورد علاقه
e4
ریتينگ
محل سکونت
رامسر
دلنوشته من

سطح: 12
اعتبار: 11 / 275
مهارت: 56 / 8,768
تجربه: 1 / 100
سپاس ها 74
سپاس شده 257 بار در 164 ارسال

ارسال: #1
بهانه.علیرضا شفیعی ارگانیزر بین المللی شد.!!
بهانه.علیرضا شفیعی ارگانیزر بین المللی شد.!!

[تصویر:  3723f837291556aa907f920329901879_XL.jpg]


علیرضا شفیعی نایب رئیس فدراسیون شطرنج بدون حضور در هیچ مسابقه ای ارگانیزر بین المللی شد.(دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

ابتدا بهتر است اشارتی به شرایط ارسال نرم های بین المللی به فیده داشته باشیم .در هندبوک فیده شرایط احراز درجات بین المللی به وضوح مشخص شده است.داوری فیده و داوری بین المللی دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ارگانیزر بین المللیدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
.
اما آنچه که بسیار باعث تعجب است ضعف فیده در نظارت بر دریافت نرم ها از سوی شرکت کنندگان در مسابقات و رویدادهای بین المللی است. تقریبا می توان گفت که فیده هیچگونه نظارتی بر واقعی بودن نرم های ارسالی از سوی فدراسیون های تابعه به فیده را ندارد و نرم هایی که از سوی فدراسیون ها به فیده ارسال می شود را، معمولا قانونی می داند .تنها مورد نظارت فیده مربوط به ارسال مخالفتها و یا شکایاتی است که از سوی دیگر شرکت کنندگانی که در این رویدادهاحضور دارند. و معمولا به آن نیز ترتیب اثر داده نمی شود.گواه این مدعا عملکرد فدراسیون شطرنج ایران در گذشته ای نه چندان دور می باشد. .در گذشته اغلب کسانی که در ایران به درجات بین المللی رسیده اند در بسیاری از این رویدادها حضور نداشته اند.و بسیاری از کسانی که در این تورنمنت ها حضور داشته اند، به این درجات نرسیده اند.شخصا در چندین دوره از مسابقات بزرگ اوپن بین المللی بابل و اوپن های بزرگ فجر ایران حضور داشته ام ولی در هیچکدام از این مسابقات برای من نرمی ارسال نشده است.این نکته فقط مختص اینجانب نبوده بلکه بسیاری از داوران ایران این بی عدالتی را تجربه کرده اند.چرا که این یک روش مرسوم بوده است.هر کس به دایره قدرت در فدراسیون شطرنج نزدیک تر بود زودتر به درجات بین المللی می رسید.در سال ۱۹۹۹ دستور ارتقا به درجه داوری بین المللی من و دکتر علیرضا موسی علی توسط آقای مهندس کامبوزیا (در دوره پیشین ریاست فدراسیون) به کمیته داوران و دبیر وقت فدراسیون شطرنج ابلاغ شد اما سیزده سال طول کشید تا به درجه بین المللی نایل شدم. (البته دکتر علیرضا موسی علی همچنان در انتظار به سر می برند).و لازم است این نکته ذکر شود در چند سال پس از این دستور قوانین ارتقا عوض شده و داوران ابتدا می بایست به داوری فیده و سپس به داوری بین المللی نایل شوند.و ما هم.در سال ۲۰۰۶ در دوره دکتر محمدابراهیم مداحی پس از پیگیریهای بسیار در کنگره تورین ایتالیا داوری فیده دکتر موسی علی و اینجانب به تصویب رسید .دو سال بعد باز هم قوانین فیده تغییر کرد و کسانی که می خواستند به درجه داوری فیده نایل شوند، به جای حضور در چندین مسابقه بین المللی باید در یک کلاس متمرکز شرکت کنند و در صورت حد نصاب نمره به درجه داوری فیده می رسیدند بر همین اساس از سوی فیده کلاسی در سال ۲۰۰۸ در ایران تشکیل گردید که گروه بسیار زیادی از داوران ایران به درجه فیده دست یافتند .بعدها این شیوه ی ارتقا داوران از سوی فیده لغو شد.اما در همان زمان نیز هیچ دستورالعمل و ضابطه ای برای ارتقا داوران در فدراسیون شطرنج وجود نداشت.و تمامی ارسالها و ارتقا درجه بر اساس سلیقه و ارتباط بوده است.
.انتظار می رفت که با حضور مهندس کامبوزیا بر مسند ریاست فدراسیون ساز و کار مناسبی برای سرو سامان دادن به این امور اندیشیده شود متاسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده و ایشان نیز به کرات با تشکیل کمیته نرم و ریتینگ که می تواند به عنوان کمیته متناظر و مرجعی متمرکز برای پیگیری مطالبات داوران و … باشد مخالفت کرده اند.و از آنجا که تفویض اختیاری نیز به کمیته محترم داوران داده نشده است عملا کمیته داوران هم نقشی در ارسال این نرمها و در نتیجه قانونمندی آن به عهده ندارد.و حاکمیت عملکرد سلیقه ای همچنان ادامه دارد.اجازه دهید تجربه ی شخصی خودم را در این مورد بیان کنم. با موافقت فدراسیون شطرنج مقرر شد آخرین دوره مسابقات زنده رود در اصفهان برگزار شود این مورد مقارن شد با دو اتفاق تاثیر گذار در عرصه شطرنج ایران.(ذکر این مطالب صرفا آشنایی خوانندگان محترم با فضای موجود در آن زمان و تا حدودی مکانیزم حاکم بر عملکرد فدراسیون شطرنج در این زمینه می باشد)
۱-فدراسیون شطرنج ایران پس از یک سال و نیم که از صدرارت محمد جعفر کامبوزیا بر فدراسیون شطرنج می گذشت تصمیم گرفت تعداد داوران و عناوین دیگر در شطرنج ایران را افزایش دهد
۲-در همین زمان به سایتهای نتایج مسابقات نیز حملات پراکنده ای صورت می گرفت.
برای ارتقا داوران به درجات بالاتر دو پرونده ی قدیمی علیرضا موسی علی و احمد رضایی قلعه ۱۳ سال بود که روی میز فدراسیون شطرنج خاک می خورد به همین جهت تصمیم بر آن شد با احتساب نرم مسابقات زنده رود اصفهان پرونده ی نرم های این دو تکمیل و به فیده ارسال شود.اما پس از آن اعلام شد که با توجه به حضور چندین داور بین المللی و صرفه جویی در هزینه های مسابقات نیازی به حضور این دو داور در محل برگزاری مسابقات نیست.مسابقات مذکور برگزار شد و به شیوه مرسوم آن زمان نام من و علیرضا موسی علی نیز در فایل مسابقات گنجانده شد.(تاکید می کنم این عمل با هماهنگی فدراسیون شطرنج و اصرار نماینده و رابط فدراسیون ایران در فیده که از قضا در مسابقات مذکور به عنوان بازیکن حضور داشته است صورت گرفت .در واقع تمامی پروسه ارسال نرمهای ایران با هماهنگی و اقدام ایشان انجام می گیرد.)به هر حال نرم های دکتر موسی علی به حد نصاب نرسید .اما پرونده ی من به کنگره لهستان رفت و عنوان داوری بین المللی اینجانب به تصویب رسید. اما پس از تصویب این عنوان یکی از داوران شرکت کننده در مسابقات اعتراضیه ای (البته با نام جعلی)به فیده ارسال داشت اگرچه اعتراض به حقی بود چون ما در مسابقات زنده رود حضور نداشتیم ،ولی به دلایلی که در بالا ذکر شد مورد قبول فیده واقع نشد .باز هم تاکید می کنم که این یک شیوه ی مرسوم در ارسال نورم بود.به هر ترتیب عنوان داوری بین المللی من در گنگره فیده در لهستان به تصویب رسید .اما به دو دلیل اقدام به حذف این عنوان کردیم.
۱-از منظر شخصی نمی خواستم هر گاه که به این دیپلم افتخار نگاه می کنم به یاد مسابقه ای بیفتم که در آن حضور نداشتم.(اساسا نیازی به چنین روشی نبود دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
۲-سالها برای احقاق حق خود و دیگران جهت رسیدن به درجه بین المللی با این شیوه ی مرسوم جنگیده بودم ولی اکنون خود در همین دامی افتادم که سالها با آن مخالفت کرده بودم.و این اعتراض تلنگر قدرتمندی بود برای تلاش جهت پایه گذاری یک نهادی که بتواند به این بی عدالتی ها پایان دهد.
پس از تصویب عنوان مذکور با مشاوره و همفکری و راهنمایی های مستمر استاد عباس وحید دستجردی و همکاری بی شائبه ی مهندس هادی کریمی دبیر محترم فدراسیون شطرنج و همچنین پیگیریهای مداوم اینجانب (آنزمان در فدراسیون شطرنج دبیر کمیته مسابقات بودم)تلاش وسیعی را آغاز کردیم که عنوان مذکور را حذف و پرونده به کنگره بعدی که در استانبول ترکیه برگزار می شد ارجاع شود.به حق می توانم بگویم که این کار از تصویب عنوان، بسیار سخت تر بود.و حذف این عنوان بسیار لذت بخش بود.(این هم شاید از بازی های شطرنجی تقدیر است که سالها در انتظار کسب عنوان بین المللی بودم و اکنون از حذف آن بسیار خوشحال بودم) در کنگره بعدی که در استانبول برگزار شد با آرامش خاطر به درجه داوری بین المللی رسیدم و این عنوان به تصویب کنگره فیده رسید.و جالب است بدانید که تنها داوری در جهان هستم که عنوان داوری وی در دو کنگره و دو بار به تصویب رسید.اما اتفاق بسیار بسیار شیرین تر این بود: پس از ماهها تلاش به دستور رئیس فدراسیون از آن تاریخ به بعد گروه چهار نفره ای با مسئولیت مهندس هادی کریمی موظف شدند بر ارسال هر گونه نورمی به فیده نظارت کنند و امضا این چهار نفر الزامی است.(دبیر فدراسیون-رئیس کمیته مسابقات-رئیس کمیته داوران-دبیر کمیته مسابقات)و پس از تایید این گروه چهار نفره و امضای رئیس فدراسیون نورم های مذکور قابل ارسال می باشند.و با تاکیو ویه رئیس فدراسیون شطرنج فقط نورم داورانی در فدراسیون شطرنج پذیرفته می شد که علاوه بر داشتن ابلاغ رسمی از فدراسیون شطرنج، الزاما باید در محل برگزاری مسابقات نیز حضور داشته باشند.(اقدامی که می توانست سرآغازی بر پایان بی نظمی و بی قانونی در سیستم کسب عناوین بین المللی باشد.)اما واقعیت این است که با تصمیمات بعدی در این زمینه بذر نا امیدی با قدرت بیشتری بر این زخم کهنه پاشیده شد.در هر نهادی که حاکمیت مدیریت فردی بر حاکمیت خرد جمعی ارجحیت داشته باشد وضع به همین منوال است.
به موارد ذیل به عنوان مثال توجه کنید.
همزمان با ارسال پرونده ی اینجانب به کنگره فیده با سرعتی باور نکردنی پرونده ی همکاری دیگر آماده و به فیده ارسال شد.اما همان مواردی که در فوق ذکر شد در این پرونده وجود دارد که عجیب تر آنکه از سوی فیده هم دیده نشد.دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[تصویر:  lajevarde1.gif]
ودیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[تصویر:  gajevarde2.gif]
عجیب است که فیده هم متوجه عدم حضور این داوردر مسابقات مذکور نشده است
در کنگره لهستان رئیس فدراسیون شطرنج با ارتقا به درجه داوری فیده یکی از داوران ایران، که تمامی نرم های خود را در یکی از کشورهای منطقه گرفته بود به عنوان یک داور در لیست فدراسیون ایران و کشور ایران مخالفت کرد(که البته بسیار منطقی بود).در همین زمان بود که سایت نتایج مسابقات در ایران به شدت مورد حمله قرار می گرفت.
[تصویر:  bahavar.gif]
اما چندی بعد، در جلسه بعدی هیات رئیسه فیده در العین امارات عنوان داوری فیده یک داور گمنام ایرانی که تمامی نورم های خود را در یک کشور دیگر گرفته بود ،با حمایت رئیس فدراسیون ایران مورد تصویب قرار گرفت.!!! دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[تصویر:  afkhami1234.gif]
پس از موارد فوق نیز نام داورانی جهت دریافت نورم داوری که درمسابقات شطرنج (فردوسی، خیام ،خزر، قهرمانی بانوان کشور و مسابقات ایران و ارمنستان و…..)حضور نداشته اند به فیده ارسال شده است.
شاهکار فدراسیون شطرنج پس از موارد فوق ارسال نورم های ارگانیزر بین المللی برای نایب رئیس فدراسیون شطرنج می باشد .لازم به ذکر است که ایشان در هیچ کدام از مسابقات مذکور در پروفایل نامبرده حضور نداشته است.ولی اکنون یک ارگانیزر بین المللی است.شاید با توجه به تبصره و ماده های مختلف در آیین نامه ارگانیزر بین المللی فیده، ایشان هم بتوانند چنین عنوانی را به دست آورند.اما در شرایطی که محمد رضا وجدانی و کیومرث بیات با صرف صدها میلیون تومان در طول چند سال با برگزاری مسابقات بزرگ بین المللی مانند جام فردوسی و جام خیام و همچنین تورنمنت بزرگ خزرنمی توانند ارگانیزر بین المللی شوند،ایشان با چه حق و چه منطقی ارگانیزر بین المللی می شوند؟
[تصویر:  images%D8%A6%D8%AF%D8%A6%D8%AF%D8%A6%D8%AF.jpg]
با توجه به عملکرد فوق به نظر نمی رسد در سیاست فدراسیون شطرنج در این خصوص تغییری دیده شود.چرا که بدنه فدراسیون بسیار قدرتمند است و در برابر تغییرات به طرق مختلف مقاومت می کند.شاید وقت آن رسیده است که مجمع عمومی فدراسیون شطرنج، به عنوان نهادی قانونی که می تواند بر فعالیتهای فدراسیون شطرنج نظارت داشته باشد وارد عمل شود و با نظارتی مستمر ضمن کمک به فدراسیون شطرنج اجازه این تخلفات آشکار را به فدراسیون شطرنج ندهد .قطعا قانون مداری در این زمینه می تواند موجب افزایش اعتبار ملی ما در مجامع بین المللی شود.
به امید آن روز.
[/b]
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
======================================================
منبع :
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


[/b]
۲-تير-۹۲ ۰۲:۳۰ عصر
جستجو پاسخ
 سپاس شده توسط Admin


چه کسانی کسی از این موضوع دیدن کردن
3 کاربردرحال خواندن این موضوع:
Admin (۲۶-اسفند-۹۵, ۰۲:۲۷ عصر)، mohammadi (۲-تير-۹۲, ۰۸:۵۶ عصر)، nedabani (۲-تير-۹۲, ۰۷:۱۶ عصر)

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان