مهمان گرامی خوش آمدید! لطفا برای استفاده از امکانات انجمن   وارد شوید یا ثبت نام کنید
استایلر

بستن

مهم:در صورت خرید از سایت اگر فایل برای شما ارسال نشد و یا پیغام تراکنش ناموفق را دریافت کردید حتما از طریق تلگرام با آیدی Kingofcheat@ با مدیریت سایت تماس بگیرید.با تشکر

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهنمای استاد بزرگ برای یادگیری و بهبود تاکتیک‌های شطرنج
نویسنده پیام
مدیر کل سایت

مدیر کل سایت

وضعيت : آفلاین

اعتبار: 127
مهره مورد علاقه
سابقه شطرنج
بیش از 10 سال
گشايش مورد علاقه
b4
ریتينگ
1820
دلنوشته من انجمن شطرنج ایران،نخستین انجمن تخصصی شطرنج
سپاس ها 914
سپاس شده 1190 بار در 520 ارسال

ارسال: #1
new  راهنمای استاد بزرگ برای یادگیری و بهبود تاکتیک‌های شطرنج
[تصویر:  attachment.php?aid=1041]

راهنمای استاد بزرگ برای یادگیری و بهبود تاکتیک‌های شطرنج

۹۹/۹ درصد از بازیکنان رویکرد اشتباه را انتخاب می‌کنند و در یادگیری و بهبود تاکتیک‌های شطرنج شکست می‌خورند. دریابید که ۰/۱ درصد چه کار متفاوتی انجام می‌دهند.

بهبود تاکتیک‌های شطرنج شما یکی از سریع‌ترین راه‌های افزایش ریتینگتان است.
بسیاری از عاشقان شطرنج این موضوع را درک می‌کنند، اما متأسفانه اکثر آن‌ها شکست می‌خورند.
اغلب، آن‌ها ساعت‌ها را صرف حل تاکتیک‌ها در پلتفرم‌های آنلاین می‌کنند، اما بهبود کمی یا اصلاً بهبودی در توانایی تاکتیکی‌شان نمی‌بینند.
و در همان زمان، افرادی مثل لیلی وجود دارند.
او که ویراستار ما و طرفدار بزرگ شطرنج است (البته کم بازی می‌کند چون رئیسش او را مشغول نگه می‌دارد)، زمانی که شروع به ویرایش دوره تاکتیک‌های ما کرد، ریتینگ ۱۲۰۰ در chess.com داشت.
و تنها در دو هفته، ریتینگش را ۱۰۰ واحد بالا برد! فقط با اصلاح روش تاکتیک.
تصور کنید اگر تاکتیک‌ها را با دقت و مهم‌تر از همه درست مطالعه کنید، چقدر می‌توانید ریتینگتتان را بالا ببرید!
[تصویر:  attachment.php?aid=1021]
پس تفاوت بین کسانی که ریتینگشان را سریع افزایش می‌دهند و کسانی که نمی‌دهند چیست؟
چرا اغلب تقصیر شما نیست و چگونه کتاب‌های شطرنج، دوره‌ها، نرم‌افزارها و پلتفرم‌های آموزشی می‌توانند شما را به سمت اشتباه ببرند؟
برای بهتر شدن در تاکتیک‌های شطرنج باید چه کاری انجام دهید؟
مؤثرترین روش برای مطالعه تاکتیک‌ها چیست؟

ما همه چیز را در این مقاله بررسی می‌کنیم و در پایان آن، شما یک نقشه بسیار واضح با نکات عملی خواهید داشت. بیایید از بنیادی‌ترین سطح شروع کنیم.

تاکتیک‌های شطرنج چیست؟

تاکتیک شطرنج حرکت یا سری حرکاتی است که از ضعف‌های کوتاه‌مدت در یک موقعیت استفاده می‌کند تا به هدف کوتاه‌مدتی دست یابد.

این اهداف کوتاه‌مدت می‌تواند گرفتن مهره، مات کردن شاه دشمن، یا حتی بهبود موقعیت مهره‌هایتان، دفاع از مات و غیره باشد.

به وضعیت زیر نگاه کنید:

[تصویر:  attachment.php?aid=1022]

نوبت سفید است.
آن‌ها تاکتیکی دارند که به آن‌ها اجازه گرفتن مهره می‌دهد. می‌توانید آن را پیدا کنید؟ سعی کنید قبل از ادامه خواندن، پاسخ را پیدا کنید.

بسیار خب، سفید بعد از 1.Nd5! سوار می‌گیرد. این یک چنگال است و سیاه نمی‌تواند اسب را بگیرد چون کیش و مات عرض آخر خواهد خورد.

[تصویر:  attachment.php?aid=1023]

این مثال ساده‌ای از استفاده از چنگال و مات عرض آخر بود.
تاکتیک‌های شطرنج بسیار بیشتری وجود دارد که معمولاً در یک بازی رخ می‌دهد مانند:
  • آچمزی
  • حملات دوگانه
  • به سیخ کشیدن یا حمله پیکانی (Skewer)
  • حذف مدافع
  • حمله برخاستی و ...
به عنوان یک بازیکن، توانایی تشخیص تاکتیک‌ها بدون فکر آگاهانه چیزی است که باید به دنبال آن باشید.
پس چگونه می‌توانید تمرین کنید تا این تاکتیک‌های مختلف را در یک بازی واقعی متوجه شوید؟

در بخش بعدی در مورد آن یاد خواهید گرفت.

فرآیند ۷ مرحله‌ای برای بهتر شدن در تاکتیک‌های شطرنج

آیا تا به حال استاد بزرگ هیکارو را دیده‌اید که پازل‌های پیچیده را حل می‌کند قبل از اینکه شما حتی موقعیت را کاملاً در ذهنتان ثبت کنید؟
تا به حال تعجب کرده‌اید که چرا این اتفاق می‌افتد؟
این به دلیل آن است که بینش تاکتیکی هیکارو تیز مثل تیغ است. در طول کارش، او پازل‌های بی‌شماری در موضوعات مختلف حل کرده است. به خاطر همین، ذهنش مجموعه‌ای از الگوها ساخته که می‌تواند بدون توجه آگاهانه‌اش به آن‌ها مراجعه کند.

لحظه‌ای که الگوی آشنایی رخ می‌دهد، ذهنش آن را شناسایی می‌کند و فوراً می‌بیند که چگونه آن را حل کند.

[تصویر:  attachment.php?aid=1024]
منبع: کانال یوتیوب هیکارو

۱. الگوی تاکتیکی را یاد بگیرید

اولین قدم، حک کردن الگوهای تاکتیکی در مغزتان است.
بسیاری از مبتدیان اشتباه می‌کنند و سعی می‌کنند بدون یادگیری الگوها، پازل‌ها را حل کنند. (به زودی در بخش اشتباهات معمولی که باید از آن‌ها اجتناب کنید، بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.)

آن‌ها ضرب‌المثل قدیمی را فراموش می‌کنند: "اگر نمی‌دانید قارچ چه شکلی است، نمی‌توانید در جنگل قارچ پیدا کنید." یادم می‌آید دوستم موقعیت زیر را برایم فرستاد و کمک خواست.
[تصویر:  attachment.php?aid=1025]

او نتوانست آن را حل کند. شما می‌توانید؟
از او پرسیدم آیا می‌داند منحرف کردن چیست. او گیج شد و گفت: "چی؟ منحرف کردن؟"
او هیچ ایده‌ای از منحرف کردن نداشت. هیچ ایده‌ای از قارچ، و البته نمی‌توانست آن را حل کند
بعد از اینکه به او یاد دادم منحرف کردن چیست، فوراً متوجه شد که اگر سفید Rg1 نداشت، سیاه می‌توانست با Qg2 مات کند!
و Qd1 سفید خانه h5 را کنترل می‌کند، وگرنه Qh5 مات بود!
و سپس با لبخند بزرگی روی صورتش، متوجه شد.

1...Re1!!

[تصویر:  attachment.php?aid=1026]

حالا سفید نمی‌تواند رخ را با Rg1 بگیرد، به خاطر Qg2 مات، یا Qe1 به خاطر Qh5.

اما اگر 2.Qg4 و حمله به Rc8؟

[تصویر:  attachment.php?aid=1027]

حالا دوستم حرکت 2…Rce8 را پیشنهاد داد که خوب است. اما وقتی گفتم می‌تواند در ۲ حرکت مات کند، خیلی تعجب کرد.
شما هم؟
اگر می‌دانید "اشعه ایکس" چیست، باید به راحتی آن را پیدا کنید.
وقتی از دوستم پرسیدم آیا می‌داند، گفت "بله، البته. پدرم دکتر است. اما هیچ ایده‌ای ندارم چه ربطی به شطرنج دارد"

بعد از اینکه برایش توضیح دادم اشعه ایکس در شطرنج چیست و چند مثال نشان دادم، فوراً 2…Qh1! را پیدا کرد. (امیدوارم شما هم.)

[تصویر:  attachment.php?aid=1028]

و بعد از 3.Rxh1 Rxh1 سفید مات است.
پس، ابتدا الگوهای تاکتیکی را یاد بگیرید و سپس پازل‌ها را حل کنید.
۲. پازل‌هایی روی یک تاکتیک خاص حل کنید

بسیاری از مبتدیان فکر می‌کنند که اگر یاد گرفته‌اند چنگال، آچمزی یا منحرف کردن چیست، تا ابد آن را به یاد خواهند داشت و از این به بعد هر تاکتیکی با این موضوعات را پیدا خواهند کرد.
و سپس وقتی بعد از جلسات آنلاینشان، پلتفرم می‌گوید "شما این، آن و آن تاکتیک‌ها را از دست دادید..." احساس بدبختی می‌کنند.
دانستن یک الگوی تاکتیکی (از نظر تئوری) اصلاً کافی نیست.
باید پازل‌هایی روی آن موضوع حل کنید، تا عمیقاً آن را درک کنید و تا جایی که ممکن است عمیق وارد مغزتان شود.
پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید موضوع خاصی را انتخاب کنید (بعداً بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد).
اگر دوره Tactic Ninja ما را کار کرده‌اید، می‌دانید این روش‌شناسی ما است:
  • یادگیری الگو
  • عمیق‌تر کردن دانش تازه به دست آمده
  • رفتن به الگوی بعدی
۳. پازل‌هایی روی موضوعات تاکتیکی مختلف حل کنید

در طول بازی، کسی در گوشتان زمزمه نخواهد کرد "چنگال وجود دارد" یا "می‌توانید تاکتیک آسیاب بادی انجام دهید."
پس، زمانی که اصول همه تاکتیک‌های مختلف شطرنج را یاد گرفتید و چند پازل روی هر کدام حل کردید، وقت آن است که با حل پازل‌های مختلط، آموزشتان را متنوع کنید، جایی که می‌دانید تاکتیک وجود دارد، اما نمی‌دانید کدام موضوع.

اما تا زمانی که همه الگوهای تاکتیکی را تسلط نداشته‌اید، به این مرحله نپرید!

۴. الگوهای مات را مطالعه کنید

چند روز پیش نمی‌توانستم بخوابم.
پس، بیدار شدم و ساعت ۴ صبح به دفتر آمدم
معمولاً، قبل از شروع کارهایم همه پیام‌رسان‌ها را خاموش می‌کنم، اما چون ساعت ۴ صبح بود، آن‌ها را باز گذاشتم چون فکر می‌کردم تیمم در هر حال خواب است.
ساعت ۴:۳۰ صبح پیامی از برنامه‌نویسمان گرفتم.
"آو، مشکلی دارم، کمکت را می‌خواهم."
تلفن را برداشتم تا به او زنگ بزنم، ببینم مشکل شخصی دارد یا نمی‌تواند باگی را که ۳ روز روی آن کار می‌کرد درست کند.

اما قبل از اینکه دکمه "تماس" را فشار دهم، اسکرین‌شات زیر را فرستاد.

[تصویر:  attachment.php?aid=1029]

"آو، این موقعیت را در صفحه اینستاگرام ما دیدم. موقعیت می‌گوید 'سیاه بازی می‌کند و برنده می‌شود' اما بعد از سه ساعت هنوز با آن دست و پنجه نرم می‌کنم."
(حالا می‌دانید وقتی باگی روی وب‌سایت هست و درست نمی‌شود، تقصیر کیست)
مشکل (منظورم مشکل شطرنجش است) این بود که او دوره Tactic Ninja را دیده بود، اما هنوز Mating Matador را ندیده بود! و همان‌طور که بعداً فهمیدم، بخش نتیجه‌گیری دوره تاکتیک را هم ندیده بود، جایی که اهمیت مرحله بعدی - یادگیری الگوهای مات - را می‌گویم!
او به حرکت 1…Rxd3! فکر کرد. موضوع "حذف" را می‌دانست و می‌خواست خانه e2 را برای اسب بگیرد.
به 1…Bb2 فکر کرد. موضوع "پاکسازی" را می‌دانست و می‌خواست قطر را برای وزیر در b8 باز کند، اما نمی‌دانست بعد چه کار کند.
مشکل این بود که او الگوی مات به نام "مات آناستازیا" را نمی‌دانست.

از او خواستم در موقعیت زیر برد را پیدا کند.
[تصویر:  attachment.php?aid=1030]

حوصله پیدا کردن آن را نداشت. شما می‌توانید؟
یک لحظه به اینجا برمی‌گردیم.

سپس الگوی "مات آناستازیا" را به او نشان دادم.

[تصویر:  attachment.php?aid=1031]

حالا قبلی را حل کرد.
[تصویر:  attachment.php?aid=1032]

1.Qxh7!! Kh7 2.Rh3 Qh5 3.Rxh5#
و وقتی به سردرد اصلی‌اش برگشتیم، در ۲ دقیقه راه‌حل را پیدا کرد.

و بالاخره رفت بخوابد!
نکته:
با تاکتیک‌ها اغلب مهره می‌گیرید. اما خیلی اوقات تاکتیک‌ها به شاه مربوط می‌شوند! و اگر الگوهای کیش و مات را نمی‌دانید، شما هم ساعت ۴:۳۰ صبح بیدار خواهید بود و از "پازل حل‌نشدنی" رنج می‌برید.

در پایان مقاله بیشتر در مورد یادگیری الگوهای مات و دوره Mating Matador صحبت خواهیم کرد.

۵. اشتباهاتی که می‌کنید را درک کنید و روی آن‌ها کار کنید

[/b]
تاکتیک‌هایی خواهد بود که سریع حل می‌کنید اما در بقیه اشتباه می‌کنید. آگاه شدن از این اشتباهات قبل از درست کردنشان کلیدی است.
می‌توانید این داده‌ها را با تجزیه و تحلیل بازی‌هایتان، حل تاکتیک‌ها، یا فقط با مشاهده اینکه کدام‌یک را سخت‌تر متوجه می‌شوید، پیدا کنید.
مثلاً، یکی از شاگردانم چنگال‌ها را از دست می‌دهد. دیگری جلب کردن‌ها را. مغز هر کس متفاوت کار می‌کند
زمانی که از ضعف‌های تاکتیکی آگاه شدید، موقعیت‌های بیشتری بر اساس آن موضوع تاکتیکی خاص حل کنید.
نرم‌افزاری که به زودی پیشنهاد خواهم داد ویژگی خوبی دارد که می‌توانید پازل‌هایی را که در گذشته درست حل نکرده‌اید انتخاب کنید.

این قدم مهمی برای حل مجدد آن پازل‌ها خواهد بود!

۶. از منابع مختلف مطالعه کنید

متأسفانه کتاب‌ها، دوره‌ها و نرم‌افزارهای زیادی برای بهبود تاکتیک‌های شطرنج ادعا می‌کنند که تنها چیزی هستند که نیاز دارید.
"پازل‌های ما را حل کنید، به آن‌ها برگردید، ۱۰ بار دوباره انجام دهید و چیز دیگری نخواهید خواست." آشنا به نظر می‌رسد؟
همان‌طور که قبلاً صحبت کردیم، حل همان پازل‌ها، مخصوصاً آن‌هایی که درست حل نکرده‌اید ایده خوبی است!
در دوره Tactic Ninja ما، در بخش نتیجه‌گیری، من هم توصیه می‌کنم که ۷۷۷ کوئیز ما را تا زمانی که اشتباه نکنید و هر کدام را در چند ثانیه حل کنید، حل کنید.
وقتی به این مرحله رسیدید، توصیه‌ام این است که به جاهای دیگر بروید! جاهای دیگری که برای حل پازل توصیه می‌کنم کدام‌اند؟ به زودی صحبت خواهیم کرد.
فعلاً، می‌خواهم نکته زیر را به یاد داشته باشید.
برای مدت طولانی به یک کتاب یا دوره متصل نشوید. حتی Tactic Ninja ما.
کاش منابع بیشتری وجود داشت که اول به رشد شما اهمیت دهند و سپس به درآمدشان.

و هر بار که منبعی می‌گوید "تنها X که برای بهبود Y نیاز دارید" مراقب باشید.

۷. تمرین کنید تا تاکتیک‌هایتان تیز بماند

[/b]
اگر هر روز صبح بدوید، یا ۳-۵ بار در هفته ورزش کنید، بعد از چند ماه احتمالاً در شکل فیزیکی خوبی هستید. اما این به این معنی نیست که همیشه تناسب اندام خواهید داشت، درست است؟
اگر مراقبت از سلامت جسمانی‌تان را متوقف کنید، عقب خواهید رفت.
همین چیز در شطرنج.
اما به نحوی عاشقان شطرنج زیادی فکر می‌کنند/باور دارند (اغلب نه به خاطر تقصیر خودشان، بلکه به خاطر کتاب یا دوره خوب بازاریابی شده) که اگر کار اختصاصی و ساعت‌های زیادی روی تاکتیک‌هایشان بگذارند، یک بار برای همیشه آن را درست خواهند کرد.
واقعیت اینقدر شیرین نیست. یادگیری تاکتیک‌ها، بهبود بینش تاکتیکی و در شکل خوب ماندن موضوعات متفاوتی هستند.
بهترین بازیکنان تقریباً روزانه تاکتیک حل می‌کنند.
البته، آن‌ها همه الگوهای تاکتیکی را می‌دانند و هزاران و هزاران پازل حل کرده‌اند. اما این کار را برای در شکل خوب ماندن انجام می‌دهند. تا بینش تاکتیکی‌شان "تناسب اندام" داشته باشد.
توصیه‌ام این است که حداقل ۵ دقیقه در روز پازل حل کنید.
اگر وقت بیشتری دارید، ۱۵ دقیقه، ۳۰ دقیقه، ۱ ساعت... به خودتان بستگی دارد.
و ایده خوب دیگر حل تاکتیک‌های شطرنج قبل از مسابقات و چند پازل آسان قبل از شروع جلسه آنلاین است. بیشتر در مورد این موضوع در دوره "BlunderProof" ما خواهید یافت.

تا همه چیز را خراب نکنم، همچنین خواهید یافت که چگونه اشتباهات و بینش تاکتیکی ضعیف با یکدیگر ارتباط دارند.

مؤثرترین راه برای بهبود تاکتیک‌های شطرنج

[/b]
وقتی تقریباً هر وب‌سایت بزرگ و بهترین مربیان شطرنج که اول به شاگردانشان اهمیت می‌دهند، دوره‌های Tactic Ninja و Mating Matador ما را توصیه می‌کنند، احتمالاً وقت مناسبی برای فروتن بودن و گفتن به شما که بروید دوره‌های دیگر کار کنید نیست.

[تصویر:  attachment.php?aid=1033]

(اسکرین‌شات از یکی از بهترین وبلاگ‌های شطرنج توسط استاد بزرگ نوئل استودر)
همچنین، با چشمان خودم دیده‌ام که چگونه تیمم همه دوره‌ها و کتاب‌ها را تحقیق می‌کرد تا به من کمک کند بهترین مطالب ممکن را آماده کنم.
پس اجازه دهید، بدون فروتنی ساختگی، بیشتر در مورد ۲ دوره ما بگویم و توصیه کنم مراحل بعدی شما چه باید باشد. احساس می‌کنم این وظیفه من است.

بعد زندگی شما، سفر شطرنج شما و انتخاب‌های شماست.

[تصویر:  attachment.php?aid=1038]

دوره Tactic Ninja دقیقاً همان‌طور که در این مقاله صحبت کردیم طراحی شده است.
  • آموزش موضوع تاکتیکی خاص و انواع مختلف آن
  • عمیق‌تر کردن دانش‌تان با حل پازل‌هایی روی آن موضوع خاص
  • رفتن قدم به قدم روی ۲۴ موضوع تاکتیکی (آچمزی، چنگال، حمله پیکانی و غیره...)
  • آموزش تکنیک ۳ سؤالی من برای پیدا کردن تاکتیک‌ها در بازی‌های واقعی (نه فقط وقتی پازل حل می‌کنید و می‌دانید چیزی وجود دارد)
  • حل پازل‌های مختلط
این دوره برای سطح ۸۰۰-۲۲۰۰ (ریتینگ chess.com) طراحی شده است. اما، همان‌طور که از نظرات دوره در زیر می‌توانید بخوانید، بازخورد شگفت‌انگیزی از کسانی که پایین‌تر و بالاتر از این سطوح هستند دریافت کرده‌ایم.

[تصویر:  attachment.php?aid=1034]

حل کوئیز و پازل‌های مختلط آخرین قدم است.

اما اگر مطمئن نیستید دوره برای شما مناسب است یا نه، می‌توانید با حل کوئیز تاکتیک که رایگان است، خودتان را آزمایش کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

اگر پازل‌ها را چالش‌برانگیز می‌یابید، شروع دوره ممکن است بهترین حرکت ممکن برای رشد شطرنج‌تان باشد.
و مرحله بعدی، همان‌طور که می‌دانید، مطالعه الگوهای مات است.
در دوره Mating Matador ۳۷ الگوی مات خواهید یافت (بسیاری در ادبیات شطرنج پوشش داده نشده‌اند.)
بعد از آموزش الگوهای مات، با هم ۵ پازل حل خواهیم کرد، با استفاده از موضوعات تاکتیکی قبلاً آموخته شده و الگوهای مات تازه آموخته شده‌تان.

سپس به الگوی بعدی خواهیم رفت. و اینطور از ۱ تا ۳۷!
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

در پایان، وقتی همه الگوهای مات را یاد گرفتید، وقت حل پازل‌های مختلط خواهد بود که در آن‌ها الگوی مات را نمی‌دانید.
دوباره، می‌توانید از انتها شروع کنید و ببینید دوره برای شما مناسب است یا نه، با انجام کوئیز الگوی مات رایگان.
اگر پازل‌ها را چالش‌برانگیز می‌یابید، کوئیز را رها کنید و به دوره بروید.
پ.ن. اگر هر کدام از برنامه‌های Essential یا PRO ما را دارید، دسترسی نامحدود به هر دو دوره و همچنین ۵۰+ دوره شطرنج اضافی ما را دارید.
اگر هنوز هیچ کدام از برنامه‌های ما را ندارید، پیش بروید. با ضمانت بازگشت پول ۳۰ روزه ارائه می‌شود، پس هیچ ریسکی ندارید.

بعد از اینکه همه اطلاعات مورد نیاز را از دوره‌ها جذب کردید و می‌خواهید مهارت‌های تاکتیکی‌تان را بیشتر بهبود دهید، باید مرحله ۶ذکر شده بهبود تاکتیک‌هایتان را دنبال کنید.
درست است! ChessMood را ترک کنید و آموزش‌تان را با تمرین اضافی در جاهای دیگر تکمیل کنید.

اما کجا؟
کجا تاکتیک‌های شطرنج تمرین کنیم؟

[/b]
وقتی پلتفرم‌های زیادی ادعا می‌کنند که بهترین هستند یا بزرگ‌ترین پایگاه داده‌ها را دارند، می‌تواند کاملاً گیج‌کننده باشد.
در این بخش، نظر شخصی‌ام را در مورد اینکه کجا باید بروید به اشتراک خواهم گذاشت.
معروف‌ترین و بزرگ‌ترین‌ها را توصیه نخواهم کرد، و به زودی خواهید دید چرا.
اولین و توصیه‌ مطلقم فعلاً CT-ART 6 است!
CT-ART 6 یکی از قدیمی‌ترین مربیان تاکتیک و انتخاب اول من است.
یادم می‌آید وقتی بچه بودم همه پازل‌های نسخه‌های قبلی‌شان را حل کردم. (CT-ART 2 یا ۳، اگر اشتباه نکنم)

آن‌ها مجموعه فوق‌العاده‌ای از پازل‌ها دارند و آن‌ها را خیلی خوب و دقیق به دسته‌بندی کرده‌اند. (چیزی که وب‌سایت‌های بزرگ انجام نمی‌دهند)

[تصویر:  attachment.php?aid=1035]

آن‌ها همچنین ویژگی‌های فوق‌العاده زیادی دارند.
گزینه "راهنمایی" آن‌ها واقعاً راهنمایی/کمک است، نه فقط افشای ۹۹ درصد راه‌حل.
آن‌ها گزینه انتخاب پازل‌های اشتباه یا حل‌نشده‌تان را دارند!
همان‌طور که قبلاً ذکر کردیم، این ویژگی بسیار مهمی است. و خیلی بیشتر...
می‌توانید نرم‌افزارشان را بخرید یا اپ‌شان را دانلود کنید. (لینک‌های وابسته نیستند؛ وقتی کد تخفیف برایتان از آن‌ها گرفتم، این قسمت را ویرایش خواهم کرد.)
چرا رفتن به وب‌سایت‌های بزرگ مثل chess.com، lichess یا chesstempo را توصیه نمی‌کنم؟
آن‌ها پایگاه داده‌های عظیمی دارند، درست است؟
اما اکثر پازل‌هایشان از طریق هوش مصنوعی و از بازی‌های آنلاین تولید شده‌اند.
ویژگی عالی برای مبارزه برای جایزه "بزرگ‌ترین پایگاه داده."

اما شما باید اهمیت دهید که چه کسی جایزه "بهترین مکان برای کمک به یادگیری تاکتیک‌ها" را می‌گیرد!

اگر قبلاً پازل‌هایی در این پلتفرم‌های بزرگ حل کرده‌اید، ممکن است لحظات زیادی داشته باشید که پازلی را حل کنید و احساس کنید "همین؟" یا "این تاکتیک بود؟" و خیلی اوقات اصلاً لذت زیبایی‌شناختی نداشته باشید.
اگر این احساسات را داشته‌اید، حالا می‌دانید چرا.
هوش مصنوعی به تولید میلیون‌ها پازل کمک می‌کند، اما مربی حرفه‌ای نیست که بتواند بهترین پازل‌ها را برای کمک به بهبودتان انتخاب کند.
مشکل دیگر این وب‌سایت‌ها پایگاه داده‌های عظیم‌شان است. آن‌ها نمی‌توانند (حداقل فعلاً) دقیق فیلتر کنند.
اغلب یک موضوع تاکتیکی را در بخش اشتباه خواهید یافت و پازل‌های پیشرفته را در قسمت مبتدیان.
شاید روزی این خطاها را درست کنند و من برگردم این بخش را ویرایش کنم. اما فعلاً، به نظر من، CT-ART هنوز بهترین است!

تنها مسئله CT-ART این است که باید خریداری شود. اگر می‌خواهید یکی رایگان انتخاب کنید، با Lichess بروید.

۴ اشتباهی که هنگام بهبود تاکتیک‌هایتان باید از آن‌ها اجتناب کنید

[/b]

حالا، اجازه دهید در مورد اشتباهاتی که اکثر مبتدیان هنگام سعی برای بهبود تاکتیک‌هایشان می‌کنند بگویم. می‌خواهم از این‌ها اجتناب کنید تا بیشترین استفاده را از آموزش تاکتیک‌تان داشته باشید.

۱. حل پازل‌های مختلط بدون درک اصول

بسیاری این اشتباه را می‌کنند که در ابتدا کمی به آن اشاره کردیم.
آن‌ها به پلتفرم تاکتیک‌های آنلاین شطرنج می‌روند و شروع به حل پازل می‌کنند در حالی که نمی‌دانند منحرف کردن، اشعه ایکس، قطع ارتباط و غیره چیست.
و اغلب تقصیر آن‌ها نیست...

اگر به بزرگ‌ترین وب‌سایت بازی بروید، این را می‌بینید:
[تصویر:  attachment.php?aid=1036]

پازل حل کنید!
حالا، تصور کنید چه تعداد اینجا کلیک می‌کنند و بدون یادگیری اول شروع به حل می‌کنند.
امیدوارم، روزی آن را حداقل به چیزی مثل "تاکتیک‌هایتان را بهبود دهید" تغییر دهند، شما را به صفحه با محتوای آموزشی ببرند و سپس فقط - "پازل حل کنید!"
دوست عزیز، این اشتباه را نکنید و از ۹۹ درصد همتایانتان جلو خواهید بود.

ابتدا موضوعات تاکتیکی را یاد بگیرید و سپس فقط پازل حل کنید.

۲. انتخاب سختی اشتباه

خیلی‌ها یا پازل‌های خیلی سخت یا خیلی آسان انتخاب می‌کنند.
و دوباره، اغلب تقصیر آن‌ها نیست.
کتاب‌های زیادی با مطالب پیشرفته وجود دارد که ادعا می‌کنند برای مبتدیان هم هستند. همین در مورد دوره‌ها.
و همان‌طور که می‌دانید، بزرگ‌ترین پلتفرم‌ها هم آن را خوب فیلتر نمی‌کنند. CT-ART ذکر شده کار عالی انجام می‌دهد!

توصیه می‌کنم از اولین سطوح شروع کنید - همه آن‌ها را حل کنید، به مرحله‌ای برسید که بدون اشتباه انجام دهید و به سطح بعد بروید.

۳. تلاش کافی نکردن

[/b]
مخصوصاً اگر پازل را با استفاده از دستگاه الکترونیکی مثل کامپیوتر، تبلت یا تلفن حل کنید. اغلب وسوسه‌انگیز خواهد بود که حرکت را روی تخته بگذارید و ببینید درست است یا نه.
این کار را نکنید. تصور کنید بازی واقعی است.
همین در مورد استفاده از کتاب‌ها. اگر فکر می‌کنید حرکت درست را یافته‌اید، فوراً جواب را چک نکنید که درست بوده یا نه.

با پازل مثل تصمیم بازی واقعی که باید بگیرید رفتار کنید.

۴. وقت زیادی صرف تاکتیک‌ها کردن

[/b]
شاگردان زیادی را دیده‌ام که تاکتیک‌های زیادی در روز حل می‌کنند. هر بار که تیک سبز کنار جوابشان می‌بینند، دوپامین دریافت می‌کنند.
اما این به این معنی نیست که همه چیز دیگر را فراموش کنید. این افسانه است که حل تاکتیک‌ها تنها چیزی است که به عنوان مبتدی برای خوب شدن در شطرنج نیاز دارید.
خیلی-خیلی مفید است، اما همه چیز نیست!

اگر وقت زیادی صرف تاکتیک‌های شطرنج کنید، در جنبه‌های دیگر عقب خواهید ماند.

[تصویر:  attachment.php?aid=1039]

زیاده‌روی نکنید.

چگونه بدانیم در تاکتیک‌ها بهتر می‌شویم؟

[/b]
بهترین علامت این است که وقتی می‌توانید تاکتیک‌های شطرنج را بدون توجه آگاهانه متوجه شوید. این مرحله‌ای است که باید بکوشید به آن برسید.
زمانی که به این مرحله رسیدید، فقط مسئله زمان است تا ریتینگتان را بالا ببرید.
همچنین، معیار آشکار دیگری که می‌توانید نگاه کنید این است که آیا رتبه تاکتیک‌تان (در هر پلتفرم یا نرم‌افزاری از جمله CT-ART توصیه شده) بالا می‌رود یا نه.
فقط به یاد داشته باشید که رتبه تاکتیک و رتبه شطرنج خیلی متفاوت هستند.

اگر در تاکتیک ۲۴۰۰ بگیرید، تعجب نکنید اگر رتبه آنلاین‌تان ۲۰۰۰ باشد.

جمع بندی

حالا می‌دانید چرا برخی تاکتیک‌های شطرنج‌شان را سریع بهبود می‌دهند و برخی گیر می‌کنند.
چرا اغلب تقصیر آن‌ها نیست و چگونه منابع شطرنج می‌توانند گیج کنند و شاگرد را به سمت اشتباه ببرند.
و اگر تا اینجا خوانده‌اید، امیدوارم هنگام برنامه‌ریزی آموزش شطرنج‌تان انتخاب‌های هوشمندانه‌ای داشته باشید.
هر جا که در نهایت می‌رسیم، مجموع انتخاب‌های ما است، درست است؟
لطفاً، انتخاب‌های درست کنید!
و حتی اگر با دوره‌های Tactic Ninja و Mating Matador ما شروع نکنید، عضو نشوید و شروع به پرواز شطرنج‌تان در همه زمینه‌ها با دوره‌های ساخته شده توسط استاد بزرگ نکنید، و چیز دیگری بخواهید - اشکالی ندارد!
اما خیلی امیدوارم قبل از انتخاب چیز دیگری تحقیق کنید.
اجازه ندهید کسب‌وکارها و افرادی که معیارشان کسب درآمد است، شما را تحت تأثیر قرار دهند تا تصمیمات اشتباه بگیرید.
جاها و افرادی پیدا کنید که رشد شما چیزی است که اول به آن اهمیت می‌دهند.
بهترین‌ها را در سفر شطرنج و زندگی‌تان آرزو می‌کنم!
انتخاب‌های هوشمندانه کنید و مشتاقانه منتظر دیدن شما در قله هستم.
استاد بزرگ آوتیک

پ.ن. خوشحال می‌شوم نظرات و بازخوردتان را در انجمن به اشتراک بگذارید.

تاریخ انتشار مقاله ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲

✍️ مترجم : محمد فتاحی

منبع: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

در تکمیل و توضیحات بیشتر در مورد تاکتیک‌ها می‌توانید مقاله زیر را که قبلا ترجمه شده مطالعه کنید:

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

.pdf   (@irchess) How to Study Tactics.pdf (اندازه: 1.56 MB / تعداد دفعات دریافت: 94)
۸-تیر-۰۴, ۰۵:۱۳ عصر
وبسایت جستجو پاسخ

چه کسانی این موضوع را مشاهده کرده‌اند
14 کاربر این موضوع را خوانده‌اند
amoohamed1995 (۱۹-آذر-۰۴ ۱۰:۳۲ صبح), Ali98 (۱۵-آبان-۰۴ ۱۰:۰۸ عصر), amirazbomb (۶-مهر-۰۴ ۰۱:۵۳ صبح), Mohanana (۲۰-مرداد-۰۴ ۰۹:۲۷ صبح), ahmadabri (۱۹-مرداد-۰۴ ۰۸:۱۰ صبح), Kabjdkssk (۲۶-تیر-۰۴ ۰۲:۲۷ صبح), Admin (۲۳-تیر-۰۴ ۱۲:۵۵ عصر), amirsina (۱۵-تیر-۰۴ ۰۲:۴۸ عصر), Maryam56 (۱۴-تیر-۰۴ ۰۷:۳۲ عصر), isazamani (۱۳-تیر-۰۴ ۰۳:۵۲ عصر), Mammad81 (۱۳-تیر-۰۴ ۰۸:۱۴ صبح), As143 (۱۲-تیر-۰۴ ۱۰:۲۰ صبح), یکتا فهیم زاده (۱۱-تیر-۰۴ ۰۹:۳۹ عصر), reyko (۸-تیر-۰۴ ۰۸:۰۵ عصر)

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

راه های تماس با ما

irchess.ir [at] gmail [dot] com
@Kingofcheat
@irchessbot

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی